Recepti za doručak: Jaje jaja s svježim kukuruzom, kozjim sirom i rajčicama

(Slika: Kelli Foster)

Nalazimo se u prekrasnoj pozornici ljeta kada slatki kukuruz i savršeno zrelo rajčice preuzimaju tržišta. Postoji toliko mnogo načina da iskoristite ovo, ali moj omiljeni je doručak. Ako još niste kušali kukuruza i jajašca, možda će vas ovo zavesti.

Ovaj obrok može biti doručak ili večera. Zapravo, jeli sam ga za ručak i to zaista traje samo 10 minuta – moglo bi biti manje, ovisno o tome koliko su vaše kriške rajčice.

Napunjen je okusom kasnog ljeta, a također će se pretvoriti tako – tako da rajčica u stvarno sočno, blago karamelizirano ukusno, treba li se naći s nekim manje od savršenima.

(Slika: Kelli Foster)

Testerove bilješke

Nakon doručka ujutro, nikad više neću gledati kajgana na isti način. Mislim, kako se vratite na jelo obične kajgana nakon što jedete ovu verziju pomiješanu s slatkim ljetnim kukuruzom i kremastim kozjim sirom? Odgovor (barem za mene) jest: ne. Ne možete.

Preskočio sam Elizabethin korak za kuhanje kukuruza prije uklanjanja zrna. Upravo sada je vrijeme kada je kukuruz na klipu tako slatko i tako savršeno, da je gotovo bolje jesti sirove. Odrezao sam sirove sjemenke s kipa, a zatim sam se vratio na recept i davao im brzu pržiti prije dodavanja jaja u tavu.

Jednom kad kozji sir pogodi jaja, to će se malo otopiti. Zagrlite ovo, jer to čini za creamiest kajgana jaja ćete ikada okus.

– Kelli, kolovoz 2015

Uzgojene jaja sa svježim kukuruzom, kozjim sirom i rajčicama

Poslužuje 2

 • 4

  debele kriške rajčice (1 / 4- do 1/2-inch debeo)

 • Maslinovo ulje

 • Sol i papar

 • 1

  srednjeg uha kukuruza, s mazivom još uvijek na

 • 1/2 žlica

  Neslani maslac

 • 4

  velika jaja, pretučena

 • 2 unci

  Kozji sir

Postavite broiler svoje pećnice na visinu s policama nekoliko centimetara ispod elementa broilera. Iscijedite rajčice s malo maslinovog ulja, premazite obje strane i dodajte sol i papar. Stavite ih na pečenje i pecite u pećnici 8 do 10 minuta, sve dok ne počnete karamelizirati na vrhu.

Dok rajčice kuhaju, mikrovalnu kukuruza (u svojoj ljusci) 3 minute na visokom. Izvadite iz mikrovalne pećnice i pustite da se ohladi nekoliko minuta, a zatim skinite ljusku i izrežite jezgre iz kuglice.

Zagrijte maslac u tavi na srednjoj vatri. Dodajte kukuruz, pripremite sol i papar, i kuhajte 1 minutu. Dodajte jaja i trčite – to ne bi trebalo potrajati više od minute, iako ako vam se sviđa vaša jaja kremasta, možda ćete htjeti smanjiti toplinu i kuhati ih polako. Jednom kada se jaja kvrgnete po želji, isključite vrućinu i raspustite se u kozji sir.

Koristite lopatu za prijenos kriške rajčice na tanjur, a zatim na vrhu s jajima. Začinite se s više soli i papra.

Recipe Notes

Ovaj recept je ažuriran – prvi put objavljen u rujnu 2009.