Recepti: Spicy-Cool Blood Orange-Jalapeño Margaritas Ravno gore Kokteli i Duhovi

Pa što ako je samo 5. ožujka, a ne Cinco de Mayo. Zašto ne probuditi posljednje dane zime (i sezonsku dostupnost kolača i sočnih naranči krvi) s pikantno-cool spin na Margarita?

Nedavno sam testirala ovu intrigantnu recepturu kao dio “virtualnog koktel partyja” koju je vodio Kara Newman, kolumnist za Čile Pepper Magazine i autorica Spice & Ice: 60 tongue-Tingling koktela. (Možete provjeriti što neki drugi blogeri rade sa svojim grijanim receptima.)

Osvježavajući riff na bazičnoj tekilici + trostruki sek + sok od limete Margarita formula, ova verzija začini stvari ugrađivanjem tequila koja je prvi put bila ukomponirana sa svježim odrescima od jalapeño i dobiva dodatnu dimenziju citrusa – i izrazito duboku ružičastu boju – uz dodatak od svježeg soka krvi naranče.

U pripremi moje koktele napravio sam nekoliko prilagodbi prema osobnom ukusu. Sviđa mi se stvari na toplom kraju spektra, pa sam povećao kvocijent jalapeño, koristeći cijeli papar u samo pola šalice tequila umjesto punog čaša koji se zove, pa sam onda ostavio kriške punim 4 sata, umjesto 2. Također sam skalio natrag na zaslađivač (Cointreau), tako da tartness od svježeg citrusa soka bi sjao kroz. Ovo je recept s malo slobodnog prostora: Spicy / mellow, tart / sweet – igrajte s njom i pogledajte što vam najbolje odgovara.

Nastalo piće imalo je snažnu, ali uravnoteženu mješavinu okusa. Osjećao sam toplinu jalapeño, ali čak i na izvan snage, nije bio nadmoćan i lijepo se uklopio sa svijetlim, svježim okusom soka od citrusa. To bi izvrsno pratilo obrok – s prvim gutljajem, našao sam se za žudnjom meksičke hrane.

Blood Orange-Jalapeno Margaritas

Napravi 2 pića

 • 4 unci

  jalapeño-infused srebrna tekila (vidi Recept Naputak)

 • 3 unci

  svježe stisnutu sok od naranče

 • 1 unca

  svježe stisnutu sok od limete

 • 3 unci

  Cointreau (ja sam ga smanjila na 2 unce)

Kombinirajte sve sastojke u koktel-shakeru s ledom. Jako se tresti i napunite u koktel staklo. Izborno ukrašavanje: sol reznom stakla.

Da služi kao piće: Pomnožite sastojke brojem gostiju. Kombinirajte u bacaču i ohladite dok ne budete spremni za posluživanje. Sipati led ili mućkati koktele pojedinačno.

Recipe Notes

Za izradu jalapeño infuzije: Odrežite svježe paprike jalapeño i dopustite da se strmo u 1 šalicu (koristila sam samo pola šalice) tekilice 2 sata. Okusite provjeriti razinu topline i nastavite strmiti ako je poželjna jača infuzija (ostavio sam kriške punih 4 sata). Nakon završetka procesa infuzije, uklonite komade nalijeganjem mješavine kroz fine crijevne cjedilo.

Prilagođena od Kara Newmana Spice & Ice: 60 tongue-Tingling koktela.

Nora Maynard je dugogodišnji kućni mixolog i povremeni instruktor u Astor Centru NYC-a. Ona je suradnica na Business of Food: Enciklopedija industrije hrane i pića i primatelj je američke udruge za jajašku zajednicu u kulinarskom pisanju u koloniji pisaca u Dairy Hollowu. Prethodno je pokrivala hranu i piće u filmu The Kitchn u svom tjednom stupcu The Celluloid Pantry.

Daljnje čitanje:

 • Kara Newman, Spice & Ice: 60 tongue-Tingling koktela (Kronika knjiga, 2009)
 • Kara’s Spice & Ice blog

Povezano: Sve o Margaritasu

(Slike: Nora Maynard)