Recepti: rajčica i mozaica Caprese Skewers

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Ovaj tjedan dijelim svoj proces ugostiteljstva vjenčanja prijatelja – prilično veliku aferu koja uključuje 200 gostiju i mnogo predjela. Trebao sam barem nekoliko izbora izbornika koji su bili lagani, bez kuhanja i naprijed. Današnji “recept” nije bio samo savršeni izbor za vjenčanje, već je, zahvaljujući svim ovim laganim atributima, prekrasan predjel za male stranke.

Dakle, ako vam treba ljeto za pripremu jela bez jela, predlažemo šećer od rajčice-mozzarella caprese?

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Ovo nije izvorna ideja (o tome smo već pričali u The Kitchnu) i zbog dobrog razloga. Salata od rajčice i mozzarele pretvara ljeto u talijanskom stilu i stavlja ga na štapić jednostavno je jednostavniji način da ga mnoštvo uživa. Također osigurava savršenu smjesu sira na rajčicu i bosiljak. A ako želite nastaviti brojati svoje vrline, to je također bez glutena i vegetarijanaca. Doista je mnoštvo ljubitelja.

Možete upotrijebiti bilo kakav šlag ili čačkalicu da bi se ti kapronski ugrizi. Koristio sam ove 4-inčne bambusa za kosu od restorana.

Što se tiče mozzarele, izabrao sam ciliegine, ili veličine trešnje, mozzarelle. Ovisno o robnoj marki dostupnoj u vašoj trgovini, možda ćete naći nešto veće veličine ili manje, kao što je perline raznolikost. Osobno sam volio koristiti mozzarelu koja je bila otprilike iste veličine kao i trešnja rajčica, pa sam ih pokušala uskladiti.

Ovdje uključujem opcionalni pesto skočni prozor, koji ih stavlja na vrh. Međutim, poput ovih mozzarelenih kuglica poput ovih, često se nalaze u marinadi maslinovog ulja, papra i ljekovitog bilja, a ako možete položiti ruke na one dobre stvari, jednostavno upotrijebite marinirani sir i preskočite pesto u cijelosti. Čak i lakše.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)


Rajčica i mozaica Caprese Skewers

Stvara oko 16 godina

 • 1 pinta

  Cherry rajčice

 • 3/4 unca

  svježeg bosiljka

 • 4 unci

  ciliegine (veličine trešnje) mozzarella

 • 1 žlica

  pesto, neobavezan

 • 1 do 3 žličice

  maslinovo ulje, neobavezan

 • Prljava sol i svježe mljeveni crni papar

Operite i osušite rajčicu. Savijajte veliki list bosiljka oko rajčice, a zatim koplje na četkom od 4 inča ili čačkalicom. Dodajte mozzarelnu kuglu na čačkalicu. Ponoviti.

Ako želite, umaknite pesto s dovoljno maslinovog ulja da biste stvorili tanki umak i iscijedili preko kosa. Pospite malo soli i papra preko njih.

Recipe Notes

Vjerojatno ćete imati neke ostatke rajčice; možete dobiti kreativni i dodati drugu rajčicu na svaki skewer ako želite veći ugriz.

Ako su mozzarelske kugle marinirane u bilju i ulju, kao što je moja Costco-sourced mozzarella bila kad sam ih napravila za vjenčanje, preskočite pesto u cijelosti.

To se može napraviti do 24 sata unaprijed i pohraniti u hladnjak. Bosiljak se malo nosi, ali još uvijek izgledaju dobro.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)