Recepti: rabarbarska kravata

Kad sam krenuo na rabarbarsku krmu, zamišljao sam staklenu šokantno ružičastu širinu na kavu na tost, kolače i sladoled. Kao što se ispostavilo, moja su jaja bila tako žuta da su konačni rezultat izgledali više poput tradicionalnog limuna nego rabarbara. Malo razočaravajuće, da, ali okus je bio tako lijep da sam se brzo vratio iz ove manje nesreće.

Tart proljetna rabarbara čini izvrsnu zamjenu za citrusa u krmu, koja sama po sebi može biti odskočna daska za sve vrste doručaka i deserta. Koristite odjeću za prženje tost i kolača, kovitlati ga u sladoled, napuniti crpiće i slojeve kolača, ili ih samo jesti po žlicama, koje biste mogli pronaći sebe radi nakon što je ovo divno svilenkasto širenje.

Prvi korak je napraviti sok od rabarbara. To možete učiniti u sokovniku, ali smatram da je pušenje na štednjaku to slađa dimenzija. Ako izradite dodatni sok, možete je dodati u soda vodu i koktele i uživati ​​u nekoj od ružičaste boje čak i ako se raspršuje u vašoj krvi.

Ovisno o bojama vašeg rabarbara i jaja, vaša će krma završiti drugačijim nijansama žute ili ruže. Bilo kako bilo, to je lijepa sezonska poslastica. Postoji i mnogo načina da se probijemo sa začinima koji su komplementarni rebarbaru, poput vanilije, đumbira ili kardamoma, a na kraju receptu uključio sam neke varijacije.


Riba rabarbara

Čini oko 2 šalice

 • 8 unci

  svježi rebarbar, lišće uklonjeno i odbačeno

 • 2/3 kupa

  šećer

 • 4

  velika jaja

 • 4 unci

  (8 žlica) maslac, izrezan u male komade

Odrezati rabarbara u komade od 1 inča i staviti u malu posudu s dovoljno vode za pokrivanje. Dopustite kuhati, a zatim pirjati oko 20 minuta dok je rabarbina mekana i imate lijep ružičasti sok. Procijedite i pustite da se ohladi. Izmjerite 2/3 šalice soka za krdo. (Koristite preostalu masnoću u jogurtu ili osušite u voćnu kožu. Ako imate ostataka sokova, ulijte je u piće!)

Pomiješajte zajedno 2/3 šalice rabarbarskog soka, šećera i jaja u malom tavanu. Kuhajte na niskoj i srednjoj vrućini, neprestano miješajući i držeći drvenu žlicu struganje strane i dna lonca, sve dok unutarnja temperatura ne dosegne 170 ° F. (Ako nemate termometar, samo pazite da se zgusne i obloži leđima žlice.)

Izvadite iz vrućine i promiješajte maslac. Procijedite kroz sitnu mrežicu i pustite da se ohladi.

Pokrijte i držite u hladnjaku barem sat vremena dok čvrsto ne sjedne.

Recipe Notes

Varijacije
Možete dodati začine, dok se rabarbarsko piće, kako bi napunili sok, a zatim ih iscijedili zajedno s celulozom. Na primjer:
• rabarbara-vanilija: 1/2 gulaš od vanilije, struganje
• Rebarbara i đumbir: 1-inch knob od đumbira, ljušteno i rezano
• Rajbovsko-kardamom: 2 kardamom, lagano slomljeno

povezan: Prvo “voće” proljeća: rabarbara

(Slike: Emily Ho)