Recepti: Prijateljski prženi povrće Burritos s crnim grahom i rižom

(Slika: Emma Christensen)

U jednom zamahu, ovi burritosi su promijenili način na koji ručamo u mojoj kući. Kad odlučimo da smo u raspoloženju za burrito, pripremamo sve vikendom – pržimo povrće, kuhamo rižu, čak i uništavamo sire – a cijeli tjedan je Burrito Bonanza, beba! Sve što se prep može zvučati kao puno, ali traje 30 minuta, vrhovi. Tvoje budućno ja će biti vrlo sretan.

(Slika: Emma Christensen)

Burritos s nježnim i neznatno prženim povrćem ima smisla za mene – sredinom zime, a povrće kao što je brokula i cvjetaču sezone. Burrito pun tih pečenih povrća osjeća se zdravo, ali i srdačno. Osim toga, ideja uključivanja peći i zagrijavanja kuhinje zvuči nevjerojatno ugodno.

Sjedim sve povrće zajedno na jednom velikom limu za pečenje. Ostavite luk u klinovima jer ih olakšava pečenje – samo ih pokupim i odrežim ih nakon kuhanja. Na 450 ° F, cvjetovi, kocke i klinovi postati natječaj za oko 20 minuta, što je također samo dovoljno vremena za njih da pokupite neke hrskav, charred spotova. Ako volite super-charred pržena povrća, možete ih kuhati malo duže ili voditi ladicu ispod broilera za minutu ili dvije.

Igrao sam se s začinima na pečenim povrćem. Ponekad ih zadržavam samo s solom, paprom i maslinovim uljem, ali ponekad im se volim bacati malo praha s čilićem nakon prženja. Dimljena paprika također je fantastična za dodatni bušiti dimljenja. Također možete dodati okus kada napravite burrito s nekoliko kuglica salse ili neki vrući umak.

Ovaj recept čini osam dobrih burritosa. Ovo je dobro za mene i moj suprug – dobivamo četiri dana burritosa plus jedan dan “freebie” za jelo ili uzimanje večere za večere. I “dobre veličine”, mislim da otkrijem da jedan burrito čini meni dobar obrok. Nisu tako mali da potajno traže dvije, ali nisu i ginormni burriti svoje omiljene taquere.

(Slika: Emma Christensen)

Ali čekaj! Što ako samo kuhaš za sebe i ne jedeš svih osam burritosa u tjednu? Ili znate da će vaš tjedan biti iznimno zauzet i želite pripremiti burritove ispred vremena? Nema problema: Ymogu napraviti burritove zamrzivača!

Prvo sam čuo o zamrzavanju burritosa kada je moj prijatelj Tracy napisao o njima na svom blogu, Shutterbeanu. Ideja koju su brzo poslali i treći od nekih mojih kolega pisaca ovdje na Kitchnu. Svi ti pametni ljudi su definitivno na nešto. Ako su ti burritos napustili revoluciju mojih ručkova, burritovi zamrzivača revolucionirali su moje posljednje minute očajnički obroci.

Jedna posljednja napomena prije nego što skočimo u recept. Pokušao sam jako teško izraditi sve sastojke točno tako da imate dvije šalice svake od njih da podjednako podijelite između osam burritosa. Ali … to je stvarno teško. I teško posljednja je stvar koju nam treba. Dakle, ne brinite ako je vaša brokula točno odgovarajuća veličina ili ako vam ponestane tofua u srijedu; u redu je. Samo pokušajte 1 do 1 1/2 šalica punjenja u vašem burrito i sve će to raditi na kraju. Također, često sam napravio hrpu prženih povrća bez točno mjerenja i upotrijebiti ih ne samo za burritove nego i za frittate, lagane posuđe i brzu srednju tjednu juhu.

(Slika: Emma Christensen)


Sastoji se od prženog povrća Burritos s crnim grahom i rižom

Izrađuje 8 burrita

 • 1

  mala glava brokula (oko pola kilograma)

 • 1

  mali glava cvjetača (oko pola kilograma)

 • 1

  velika mrkva

 • 1

  veliki žuti luk

 • 1 žlica

  maslinovo ulje

 • 1/2 čajna žličica

  sol

 • 1 čajna žličica

  chili prah, izborno

 • 1 kupa

  riža, smeđa ili bijela

 • 1

  15.5-unca može crne grah, drenirati i ispirati (oko 1 1/2 šalice)

 • 2 šalice

  sirovog sira (5 do 6 unci)

 • 2 šalice

  razbijenog tofua, isjeckanog piletine ili isjeckanog govedine (meso treba kuhati prije montiranja burritosa)

 • 8

  velike tortile veličine brašna veličine burrito (širine od 9 do 10 inča)

 • Dodatni sadržaji: kriški avokado, kiselo vrhnje, salsa, vrući umak, rezani škampi

Zagrijte pećnicu na 450 ° F. Stavite list za pečenje s pergamentom ili Silpatom.

Sjeckajte brokule i cvjetača u veličine cvjetova i stabljike. Mrlja mrkvu u male komadiće. Sipati luk kroz korijen u klinove.

Bacite sve povrće zajedno s maslinovim uljem i solom, a zatim se rasporite u jednom sloju na limu za pečenje. Pecite dok povrće ne bude nježno, ali još uvijek ima ugriz i razvila smeđe mrlje, 15 do 20 minuta. Povremeno povremeno stavite povrće dok pržite.

Uklonite klinove luka i grubo ih nasjeckajte u male komadiće. Vratite luk na povrće. Okus i bacanje s praškom chili (ako koristite) i dodatnu sol po želji. Staviti na stranu.

Dok je povrće pržena, pripremite rižu prema uputama za pakiranje ili slijedeći naše upute za kuhanje smeđe riže ili bijele riže. Jednom kuhajte, posušite i pustite na stranu.

Da biste sastavili burritove, omotajte jednu ili više tortila u čistom, vlažnom posuđu i mikrovalovima oko 20 sekundi kako bi se omekšala. (Ovo pomaže spriječiti lomljenje tortila kada ih zakucate.) Postavite tortilom na šalter i sloj oko 1/4 šalice sira, oko 1/4 šalice riže, oko 1/4 šalice crnih graha, oko 1/4 šalice povrće, i oko 1/4 šalice drobljenog tofu na donjoj trećini burrito. Svi dodatni sadržaji mogu ići na vrh. Ne brinite previše o točnoj količini svake komponente. Cilj za 1 do 1 1/2 šalice punila po burritu.

Zatvorite burrito tijesno preklapanjem strane preko punjenja, a zatim valjanje odozdo prema gore. Ako ne jedete burrito odmah, zamotajte je čvrsto u foliju i držite u hladnjaku do 12 sati; nemojte hladiti burrito duže od 12 sati ili se početi maziti. Burritos se također može sastaviti, omotati u foliju i zamrznuti do 3 mjeseca. Pojedinačne burrito komponente mogu se hladiti do tjedan dana.

→ Za zagrijavanje samo pripremljenih burrita ili hladnih burrita: Pokrijte s vlažnim papirnatim ručnikom i mikrovalnom pećnicom na visokoj snazi ​​tijekom 1 minute, dok se ne zagrije. (Otpustite hladnjače prije zagrijavanja.)

Za zagrijavanje smrznutih burrita: Otpustite se, pokrijte vlažnom ručnikom papira i mikrovalovima na visokoj snazi ​​2 minute. Zakrenite burrito, ponovno pokrijte, i mikrovalnu pećnicu još 1 do 2 minute, dok se burrito ne zagrije.

Recipe Notes

Ako imate vremena ili želite neku raznolikost, pokušajte napraviti restoransku stilu meksičku rižu za svoje burritove!

Cilj za 1 do 1 1/2 šalice ukupnog punjenja po burritu. Međutim, glava se nadvija: Burrito s 1 1/2 šalice punjenja može biti izazov da se uredno namota, pa sve dok ne precizirate svoje sposobnosti omatanja, koristite malo manje.

Vjerojatno ćete završiti s ostatkom povrća nakon što napravite svoje burrito. Ove ostatke povrće može se jesti na posjedu kao posudu, baciti u umak od tjestenine ili frittata ili dodati u brzu juhu.

(Slika: Emma Christensen)