Recepti: prženi pileći keksi s medom

(Slika: Maria Siriano)

Fried pile na svoje? Savršenstvo. Fried kokoš i vafli? Dvostruko savršenstvo, što znači da prženi pile na biskvitu koji kaplje s medom, zauzima stvari na novu razinu. Uzimamo ovaj sendvič na status vikendu s plitkim prženim pilećim kruškama i mogućnošću da se napravi ili kupi peciva – odabir trgovca.

(Slika: Maria Siriano)

Prženje velikih komadića pilećeg kostiju malo je zastrašujuće zadaće, pa je ova ruta puno jednostavnija. Počnite s rezanjem pileća prsa u tanke komadiće, a zatim učinite ono što je poznato kao dvostruka bager: Dip pile u iskusan brašno, a zatim mlaćenica, a zatim natrag u iskusan brašna opet. To stvara gustu prevlaku koja prži izvanredno hrskavom.

Umjesto dubokog prženja, ove pileći kolači su pržene u plitkoj količini ulja u tavi i samo nekoliko minuta kuhati kroz. Nema potrebe za kvartovima ulja prskanja i otkrivanja što učiniti sa svim ostatkom ulja za prženje.

Što se tiče keksa, možete kupiti kanticu velikih keksa, ili idite na DIY put i napraviti svoj vlastiti. Ako izradite vlastiti, preporučujem naš recept za kolačiće od pocrnjelih mlaćenica.

Nabavite recept: Kako napraviti klasični kruh od mlaćenica

Jednom kad se piletina pržena i kekse zagrijavaju, posljednji korak je staviti sve zajedno u sendviče. Iscijedi medu na piletinu, na vrhu s kiselim kiselinama (ako je to tvoja stvar) i iskopajte! Pazite da imate puno naprtnjača kako biste uhvatili kapljice.

Fried pileći keksi s medom

Izrađuje 8 sendviča

 • 2

  (8 do 10 unca) bezdeljene, pileće prsa bez kože

 • 1 kupa

  svestrano brašno

 • 1 čajna žličica

  košer soli, plus više za začin

 • 1/2 čajna žličica

  svježe mljeveni crni papar, plus više za začin

 • 1/2 čajna žličica

  paprika

 • 1/2 čajna žličica

  praškastog luka bez soli

 • 1/2 čajna žličica

  ne-sol prah češnjaka

 • 1/4 čajna žličica

  crvena paprika

 • 1 kupa

  low-fat mlaćenica

 • 1 kupa

  biljno ulje

 • 8

  velike kekse (širine najmanje 3 inča), po mogućnosti toplo

 • Dušo, za cvrčanje

 • Slatke kiseli krastavci, za posluživanje (izborno)

Odrežite pileće grudi polagano vodoravno (poznato i kao leptiranje), a zatim svaku komad na pola unakrsno (sada biste trebali imati 8 komada). Začinite piletinu s obje strane solom i paprom.

Pomiješajte brašno, 1 čajnu žličicu soli, 1/2 čajnu papričicu, papriku, luka od luka, prašak od češnjaka i cayenne zajedno u tanjur ili široku, plitku posudu. Stavite mlaćenicu u srednju posudu i posolite solom i paprom.

Iskopati piletinu:

Pokupite komad piletine, lagano izbušite u smjesi brašna sve dok se ne presvucite i stavite na lim za pečenje. Ponovite sve dok se sve piletine ne oblože. Zatim umiješajte jedan komad brašna od piljevine u mlaćenicu, pustite da se višak kaplje, ponovno gurnite u smjesu brašna i vratite na ploču za pečenje. Ponovite sve dok se piletina ne iskopa.

Zagrijte ulje u velikoj tavi ili limenoj vrećici na srednjoj visokoj vatri dok ne treperi (oko 350 ° C, ili posipajte brašno odmah nakon udaranja uljem, ne dopustite da ulje puše). U međuvremenu, stavite žičani stalak na lim za pečenje. (Ako to nemate, poravnajte list za pečenje s papirnatim ručnicima.)

Kad je ulje spremno, dodajte 4 komada piletine i pržite dok ne kuhate i zlatno-smeđe, oko 2 minute po strani. Izvadite na žičani stalak i sezite solom. Ponovite s prženim preostalim piletinom.

Podijelite kekse i stavite komad piletine na izrezanu stranu svakog dna keksa. Sjeckanje s medom, vrh s kiselinama po želji, i zatvaranje svakog sendviča s vrhom keksa. Poslužite odmah.