Recepti od deserta: Kokosovo puding s kokosovim pahuljicama

Ovaj tjedan sam napravio opasno otkriće. Otkriće koje uključuje zagrijavanje limenke kokosovog mlijeka s nekolicinom stvarno dobre čokolade i malo vanilije (i nekoliko drugih sastojaka) i stvaranje najsjajnijeg, najsjajnijeg pudinga koji ste ikad mogli kušati.

Iako je obično vrlo lako, pudinge mogu ponekad biti lukav. Nema ničeg lošije od grubog ili zrnastog pudinga ili pudinga koji jednostavno ne okusa. Ništa od tih stvari nećete naći ovdje. Koristio sam kokosovo mlijeko kao osnovu, jer je tako kremast i daje samo znak od okusa kokosa bez prevladavanja čokolade. Bio sam u iskušenju da upotrijebim malo ekstrakta kokosa, ali je u konačnici bio zabrinut da će početi okusiti umjetno i previše intenzivno kokos. Kao što sada stoji, to je savršena kombinacija bogatog okusa čokolade i kokosa. Mislim da će vam se svidjeti.

Gotovo uvijek dodam malo prašaka za espresso u tamne čokoladne slastice, jer dodaje dublju složenost i izvlači one tamnije kakao note. Ako nemate espresso prah kod kuće, to je potpuno opcionalno. Kao i kod mnogih deserta gdje je čokolada zvijezda, koristite najbolju kvalitetu koju možete pronaći ili priuštiti. Koristim Valrhona kakao u prahu, za koje znam da je divljenje, a Scharffen Berger polu-slatka čokoladni čips jer mislim da se dobro lijepiti.


Čokoladni kokosov puding

Poslužuje 4

 • 1

  (14 unca) kakaovog mlijeka, podijeljenog

 • 1/4 kupa

  šećer

 • 1/2 čajna žličica

  sol

 • 3 žlice

  kukuruzni štirak

 • 3 žlice

  kakao u prahu

 • 1/2 čajna žličica

  espresso prah, izborno

 • 5 unci

  62% poluslatka čokolada, grubo sjeckana (koristim Scharffen Berger)

 • 1 čajna žličica

  ekstrakt vanilije

 • 1/2 kupa

  kokosovo pahuljice, pržene, za ukras

Potresajte limenku od kokosovog mlijeka kako se može podmiriti. U srednjoj tavi, donijeti pola kave od kokosovo mlijeko, šećer i sol na pirjati preko niske topline. Nemojte dopustiti da potpuno kuhati.

U zasebnoj zdjeli, prebaci preostalo kokosovo mlijeko, kukuruzni škrob, prah kakao i espresso prah.

Polako dodajte mješavinu kukuruznog škroba na vruću posudu kokosovog mlijeka, snažno miješajući. Držite se na laganoj vrućini dok se puding još jednom ne popne i zapuše, otprilike 2 minute.

Izvadite lonac od topline. Namotajte u čokoladu i vanilije. Nastavite miješati dok se čokolada ne otopi u pudingu i smjesa je glatka i svilenkasta.

Ulijte puding u zasebnu posudu i stavite ga u hladnjak kako biste temeljito hladili, najmanje 2 sata. Da biste spriječili stvaranje kože, pritisnite plastičnu foliju na površinu pudinga.

Poslužite s prašenjem prženih pahuljica od kokosa. Ako je prekriveno hermetičnim spremnikom, puding se može hladiti do 4 dana. Čvrsto će se podnijeti vrlo malo nakon što se ohladi; dati joj dobro, čvrsto promiješati prije posluživanja.

Povezano: D.I.Y. Puding od čokolade

(Slika: Megan Gordon)