Recepti koktela: Snježnjak toplije

Nisam siguran je li to početak porezne sezone ili sivih pacifičkih sjeverozapadnih dana koje smo imali u posljednje vrijeme, ali mnogi ljudi za koje poznajem bili su malo niži. U redu u trgovini, čujem obitelji koje sanjaju sunčane praznike i daleke vikend planove. Ali za ostatak tjedna, za slog koji se u veljači može osjećati, imam mala rješenja: Zimski topliji koktel.

Kad sam živio u Kaliforniji, okrenut ćemo se Meyer limunima i drugim svijetlim agrumima za koktele u ovo doba godine. U Seattleu, citrusi mogu biti malo teže pronaći, ali nedavno sam otkrio novu tekućinu koja ispunjava tu prazninu: Licor 43. Ovaj španjolski licor ima topla, citrusa i vanilije, a rumored da je proizveden pomoću 43 različita voća i bilja s Mediterana. Isijavanje mi se čini da sunčani dani nisu tako daleko od vida. Sam sam smatrao da je malo gusta i sirupast, ali u kombinaciji s čistim napitcima poput tequile (ili gin bi bilo lijepo) i malo sok citrusa za svjetlost, prilično je poseban Midwinter koktel rođen.

Moj dečko i ja imamo više od kućnog barova od mnogih, shvaćam, ali to nas čini međusobno sretnim, tako da svaki mjesec mjesečno kupujemo dodatni novac za kupnju nekoliko novih bočica. Međutim, ako to nije mjesto na kojem se nalazi vaš interes ili ako imate poteškoća s praćenjem Licor 43, mogli biste ga zamijeniti za Sv. Elizabetinu Duh za usta, Tuaca ili tamni rum. I ne zaboravite na veliki, blokirajući koktel led!

Više o tekućini: Licor 43

Pronađite Cocktail Ice Cubes! Kutija i bačva

Midwinter topliji koktel

Poslužuje 2

2 unci Licor 43
3 unce tequila
1 žlica svježeg soka od limuna
3 žlice svježeg soka od naranče
Crtkasti zupci

Kombinirajte sve sastojke u koktelnu tjesteninu napunjenu ledom. Snažno protresite. Stavite 1 koktel ledenu kocku u svako staro staklo i ulijte smjesu koktela u svaku. Uživati.

Povezano: Okrugli recept: 10 zimskih citrusa

(Slike: Megan Gordon)

Apartment Therapy Media poduzima sve napore kako bi ispitao i pregledao proizvode prilično i transparentno. Stavovi izraženi u ovoj recenziji predstavljaju osobne stavove recenzenta i ovaj pojedini pregled proizvoda nije sponzoriran ili plaćen ni na koji način od strane proizvođača ili agenta koji rade u njihovo ime. Međutim, proizvođač nam je dao proizvod za testiranje i pregled.