Recepti koktela: Paloma

Čini se da je ludsko bogohulno sugeriše da bi se moglo guma margarita … Ali. Ako tražite nešto drukčije, a ipak u istom smjeru, paloma je sjajna alternativa. Znaš li to? Ima gotov tajni sastojak.

Evo ga:

Soda od grejpa. Jarritos Grapefruit Soda, ako smo uzimajući izbirljivi. U New Yorku biste trebali pronaći ovo mjesto u bodegi, ali čuli smo i za nadomjestakima kao što su Fresca (koja ima aromu grejpa) i špricanje (što je komentator spomenut u ovom postu).

Također možete eksperimentirati sa svježe iscijedenim sokom grejpa (možda s nekim jednostavnim sirupom i soda vodom kako biste dodali slatkoću i fizz?) No ako možete pronaći Jarritos, to čini vrlo ukusno piće. Paloma je slična margariti jer ima tekilinu, vapno i sol, ali soda od grejpa čini nešto manje moćnom, a karbonizacija dodaje neke zing.

Ovaj recept dolazi od prijatelja – od kojeg nismo unaprijed rekli da ćemo tražiti recept. Zato se prilagodite prema želji, ovisno o vašem ukusu i veličini stakla.

Paloma
čini jedno piće (veličina na slici gore)

1 vapno
sol
2 do 3 unci srebrne tekilice
led
Soda od grejpa u Jarritosu

Stisnite sok od limete u čašu. Dodajte nekoliko čašica soli, a zatim ulijte u tekilicu. Promiješati. Napunite staklo ledom i vrhom s natrijevim grejpfrutom. Ukrasite vapnenim klinom.

Povezano: Sve o Margaritasu

(Slike: Elizabeth Passarella, recept: Christopher Swetala)