Recepti koktela: krastavac, đumbir & Prosecco Sangria

Poljoprivredna tržišta nude puno više od svježeg voća i povrća. Ovih dana možete pronaći sve od lokalnih sireva do meda, a ovaj recept sangrije inspiriran je svim gore navedenim.

Na nedavnom putovanju na moje lokalno tržište, zaustavio sam se za razgovore s cheesemakerom, farmerom i pčelarom (pčelarom), ostavivši vrećicu punu krastavaca, dnevnik svježeg kozjeg sira i staklenku meda. Brzo zaustavljanje jame za bocu ohlađenog Prosecco i ja sam bio na dobrom putu do osvježavajućeg sretnog sata.

Krastavac Ginger Prosecco Sangria: Pogledajte video

(Slika: Kimberley Hasselbrink)

Sangria ne mora biti super šećerna – u stvari, svi moji recepti lean su na lakši, svjetliji strani. Za ovo sam koristio med sirup umjesto tradicionalnog šećera, dodao miomirisne note đumbira i završio s osvježavajućim mjehurićima od pjenušavog vina.

Možete upotrijebiti kavu na mjestu Prosecco, ako je to ono što imate pri ruci; bilo koji lagani šampanjasto vino će raditi. Vrt-svježi krastavci čine ovo piće lijepo i posuditi lijepo aromati i okus ljeta na svoj vrč.

Poslužite ovu sangriju zajedno s nekim svježim sirom, poput mekog kozjeg sira, drizzanog s domaćim medom ili svježom mozzarellom na vrhu vrlo dobrog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, a voila – sve što trebate učiniti jest pozvati nekoliko prijatelja da bi ovo bilo savršeno Sretan sat.

Testerove bilješke

Ovo svjetlo i osvježavajuća sangrija su poput krastavaca, ali puno, puno bolje. Htio sam sam piti med, đumbir i sirup od limuna, ali bila je izvrsna kombinacija za dodavanje kriške krastavaca, rakije i gaziranih Prosecco. To je elegantan koktel koji se poslužuje na trijemu prije večere!

Christine, srpanj 2015


Krastavac, đumbir & Prosecco Sangria

Poslužuje 4

 • 1/2 kupa

  svjetlo med

 • 1/2 kupa

  voda

 • 1

  (3/4-inčni) komad svježeg đumbira, oguljen i presječen

 • 1

  velika traka oguljene limuna, nema pletenice

 • 1 1/2 šalice

  tanki rezani krastavac

 • 1/2 kupa

  rakija

 • 1

  limun, tanko rezan, sjeme uklonjeno i odbačeno

 • 1

  (750 ml) Prosecco, ohlađen

Kombinirajte med, vodu, đumbir i limun koru u malom loncu za kuhanje i ponesite na pirjati. Smanjite toplinu na niskoj vatri tijekom 10 minuta. Izvadite iz topline, ohladite, a zatim napunite.

U vrču, kombinirajte krastavac, đumbir, sirup i rakiju. Dodajte limene kriške i promiješajte. Ako imate vremena, neka ovaj sangrijski bazen ohladi u hladnjaku preko noći.

Kada je spremna za posluživanje, vrh bacač off s ohlađen Prosecco. Poslužite odmah preko leda, budite sigurni da ćete u svakom staklu naletjeti krastavce i limene kriške.