Recepti: Ham, Brie, Marmalade i Arugula prešani sendvič

Iako smo u našoj sadašnjosti ovdje u Seattleu već više od godinu dana, još uvijek raspakiraš nekoliko praznih kutija iz podruma. Prošlog sam vikenda raspakirala starog, voljenog prijatelja: moju paničnu tiskaru. I dobio sam pravo raditi na pripremi ovog nebeskog novog sendviča koji se udaje u kolačima, pikantnoj rucaku, kremastom briju i malo slankastom pršutu.

Nisam velika galerija. Mrzim nered na kuhinjskim šalterima, mnogo vole jednostavnu hranu koja se ne traži mnogo gadgeta za pripremu. Međutim, kada sam prije nekoliko godina primio panini press kao poklon, prešani sendviči postali su prilično velik posao. Često sam ih napravio nego što bih volio priznati.

Panini preše su lijepe jer one mogu pretvoriti lijepe homo-sastojke u nešto što izgleda puno ljubaznije od onog što je izvorno zajamčeno. Ako imate nekoliko preostalih komadića rajčice i čašice dobrog sirovog sira, u roku od nekoliko minuta dobivate hrskav divan sendvič. To se, rekao je, ne trebate nikakve uređaje za izradu ovog sendviča – ili bilo kakav prešani sendvič. Jednostavno ih kuhate na pećnici u tavi (vidi odvojene upute u nastavku) baš kao i normalan sir od roštilja.

Pomislio sam na sastojke ovog sendviča nakon što sam prije mjesec dana uzeo klasu marmelade i shvatio da imam više marmelade nego što smo mogli razumno jesti na doručak tost ili kolače. Počeli smo ga širiti na krekeri, pa čak i kovitlati ga u jogurt, ali sam počeo misliti da bi bilo divno na sendviču s lijepim, kremastim sirom. I dobar kruh i šunka. I, naravno, onaj preostali arugula koja je samo molila da se koristi. Rezultat je bio sendvič koji ćemo napraviti. Često. Mislim da će vam se i svidjeti.

Kao i kod većine sendvičih recepata, slobodno se prilagodite i zamijenite sastojcima po želji. Špinat bi bio lijep ako ti ne bi briga za rucak. Pečena puretina bila bi divna umjesto šunke. Moj dečko Sam voli svoje mnogo teže na senfu i širi malo mekog maslaca iznutra. Dobivate sliku: to je dobar izgovor za vas da eksperimentirate kada imate nekoliko dodatnih minuta za ručak.

Ham, Brie, Marmalade i Arugula prešani sendvič

Poslužuje 2

 • 4 kriške

  rustikalni kruh u zemlji, odrezan 1/2-inčni deblji

 • 2 žličice

  Dijon senf (ili više, ako vam je draže)

 • 4 unci

  brie, izrezati u 1/4-inčne kriške (oko 6 kriški)

 • 8 unci

  prokuhani kuhani šunke (oko 8 kriški)

 • Svježe mljeveni papar

 • 2 žlice

  marmelada

 • 2 žlice

  ekstra djevičansko maslinovo ulje

 • 1/2 kupa

  rukolom

Prosijite dvije kriške kruha sa 1 čajna žličica senfa. Slojevite svaki komad kruha s 3 kriške Brie, 4 kriške pršuta i nekoliko mljevenja svježeg crnog papra. Proširite svaku od preostalih kriški kruha sa 1 žlicom marmelade i stavite svaku komad marmeladu s bočne strane na vrh sendviča.

Obrišite obje strane svakog sendviča s maslinovim uljem. Postavite sendviče u roštilj na panini postavljenu na Visoko i kuhajte dok kruh ne postane zlatno smeđa, a sir je otopljen, oko 5 minuta (ovisno o vašem stroju). Kada ste završili kuhanje, uklonite vrhove svakog sendviča i položite na 1/4 šalice kuglice na vrhu. Smučite kruh natrag na vrh ruku, isjeckajte na pola i poslužite toplo.

Recipe Notes

Stovetop sendviči: Koristite posudu od lijevanog željeza ili vaš omiljeni tava u teškim uvjetima, kuhajte sendvič 3-4 minute na svakoj strani ili dok ne postanu zlatno smeđe.

Povezano: 5 načina kako napraviti vruće, hrskav sendvič bez panini press

(Slike: Megan Gordon)