Recepti: Ham, Asparagus & Gruyère Tart

(Slika: Joe Lingeman)

Proslavite dolazak proljetnih šparoga s ovim kolačima. Poslužite ga kao jednostavan-fancy predjela, ili tucked uz zelenu salatu za brunch ili ručak. Počinje s mliječnom prženom tijestom i tankim slojem jaja, pšeničnog Gruyère sira i pršuta s kockicama. Niz preplanulih kopalja prženih šparoga vrhom kolača i pjevaju pjesmu proljeća s njihovim slatkim i zemljanim, biljnim okusom.

(Slika: Joe Lingeman)

Tanak za pobjedu

Nema potrebe preraditi šparoge, ali želite početi s najtanjim šparogama koje možete naći tako da kuha brzo. Ako možete pronaći samo debele šparoge, izrežite svaki koplje na pola i postavite ih u stranu za jaje. Govoreći o bazama jaja, dodamo nekoliko čajnih žličica Dijon senfa na kremšu, što mu daje dvostruko ukusan okus koji nadopunjuje pršut i sir posebno dobro. Poslužuje se toplo ili na sobnoj temperaturi, kolač je ukusan i na bilo koji način i brzo će nestati.


Ham, Asparagus & Gruyère Tart

Poslužuje 8 do 12

 • 1

  (14 do 17 unca) pakirajte zamrznutu peciva (po mogućnosti sve maslac), otopljeni u hladnjaku

 • 1 funta

  šparoge, po mogućnosti tanke

 • 2

  velika jaja

 • 1/3 kupa

  cijele ili 2% mlijeka

 • 2 žličice

  Dijon senf

 • 1/4 čajna žličica

  košer soli

 • 1/8 čajna žličica

  svježe mljeveni crni papar

 • 1 kupa

  mali kuhani šunka (oko 5 unci)

 • 1 kupa

  rešetkani Gruyère sir, podijeljen (oko 4 unce)

Namjestite stalak u sredini peći i zagrijte do 425 ° F. U međuvremenu, obrezujte drvenaste stabljike iz šparoga. Nanesite asparagus suhom papirnatim ručnicima. Ako je šparoga gusta, zaustavite se po duljini; Staviti na stranu. Ako je vaša peciva tijesta presavijena, ostavite da sjedite na sobnoj temperaturi oko 15 minuta lagano omekšajte.

Linirajte veliku, obrubljenu ploču za pečenje s pergamentnim papirom. Premjestite pergament na radnu površinu. Otvorite pušku na pergament (ako je vaš paket ima 2 listova, smjestite ih jedan do drugoga, malo preklapaju, tako da se uklapaju u pečenje i pritisnite zajedno). Pomoću valjčića, valjkom u pravokutnik o veličini ploče za pečenje. Premjestite pušenje, još uvijek na pergamentu, na lim za pečenje.

Pažljivo rotirati oko 1/2 inča svake strane na sam po sebi prema sredini da se formira vanjski rub kolača. Prosijite dno kora s vilicom tako da se tijesto ne napuni. Pecite dok se rubovi ne puše, a vrh blijedo zlatno-smeđe, oko 15 minuta. U međuvremenu, stavite jaja, mlijeko, Dijon, sol i papar u medijsku zdjelu i umutiti za kombiniranje; Staviti na stranu.

Postavite lim za pečenje na žičani stalak. Posipajte koru ravnomjerno pršutom i 1/2 sira. Polako prelijte smjesu jaja ravnomjerno preko kora. Stavite šparoge koplje preko mješavine jaja u jednom sloju. Pospite sa preostalim sirom.

Pecite dok se rubovi ne napuhuju, a dno je svjež i zlatno-smeđa, 35 do 40 minuta. Ako na vrhu kola ima vlage, nježno ga uklanjajte papirnatim ručnicima. Rezati na komade i poslužiti toplo ili na sobnoj temperaturi.

Recipe Notes

Lisnato tijesto: Potražite gotove pržene kolače u sekciji zamrzivača, osobito onih marki napravljenih s maslacem, a ne na ulju. Imat će bogatiji okus, a tijesto će proizvoditi lijepe slojeve tijesta. Za najbolje rezultate, odleđujte u hladnjaku najmanje 4 sata i do 1 dan prije uporabe.

Skladištenje: Ovaj recept je najbolje jede dan je napravio. Ostaci se mogu pohraniti u hermetični spremnik u hladnjaku do 4 dana. Potopiti u pećnici od 325 ° F dok se ne zagrije.