Recepti: Brašno brašno s čašom i vinom

Ovog zime tražimo jednostavnu, ukusnu, ali ne previše tešku hranu. Ugodna hrana je često bogata i teška, ali smatramo da su ove svilenkaste pirjane poriluk utješne i lagane.

Porile su aromatski poput lukova, celera i mrkve mirepoixa, ali mogu biti i glavno jelo po vlastitom pravu. Oduzeli smo ovaj (vrlo osnovni) recept s Jamie Oliver i dodali vlastite male dodira.

Lijepa stvar o ovim porilukima je da su vrlo fleksibilne. Nema pileće zalihe? Umjesto toga koristite povrće. Bez češnjaka? Koristite malo luka ili đumbira. Ili ga ostavite u potpunosti – ove poriluk napraviti nebesku večeru večeru bez puno više. Braising donosi svoje ukusno slatko okus, samo malo opijen. Brašno povrće je mnogo brže od brašna mesa i često je jednako nagrađivanje.

I da, u njima ima puno maslaca, ali se širi kroz cijelo jelo? Tko broji? Poslužite sa špinatom fettucinom kao što radimo ovdje. Slijedeći dan služi još bolje.

Osim toga, ako ste veganski, možete posve izostaviti maslac. Umjesto toga koristite maslinovo ulje.

Brašno povrće sa češnjakom i vinom
4 velika poriluka, dobro oprana i potresana suha
4 velike češnjake češnjaka, oguljene i fino rezane
6 žlica maslaca
2 vina od bijelog vina
1 šalice piletine
Pola limuna, rezano
Morska sol i svježe tlo crni papar

Odrezati odrezane, smeđe krajeve zelenog poriluka i odbaciti. Zatim odrezati ostatak svježeg, zelenog dijela poriluka daleko od okruglih bijelih žarulja. Finirajte zelene dijelove i rezervirajte ih. Srušite i bacajte prva dva sloja bijelog dijela poriluka, ostavljajući nježniji bjelji meso. Dobro isperite i provucite u krugove od 1 inča.

Pripremite kvadratnu posudu za pečenje.

U velikom plitkom tavu otopite maslac na srednjoj vrućini. Polako pržite češnjak u maslac s tamnim zelenim vrhom poriluka dok se češnjak ne omekša, ali ne oboji. Idi spor i pustiti češnjak uliti maslac.

Dodajte komade bijelog poriluka i bacajte ih u maslac s okusom. Dodajte sol i papar okus i bacanje kao dobro. Stavite sadržaj tava u tavu za pečenje, iscijedite limun i bacajte, zatim ulijte vino i stavite u njega i pokrijte ga s kvadratom pergamenta za pečenje.

Pecite u pećnici na 350 ° F 35 minuta ili dok ne okusi i ukusni. Maslac treba emulgirati sa zalihama i vinom kako bi stvorio blago sjajni juhu. Ulijte preko šarže tjestenine – ili jedite izravno iz zdjelice s velikom žlicom.