Recept: Zamrznuti 3-sastavni krumpir maslac bundeva

(Slika: Joe Lingeman)

Ako ste jedan od onih ljudi koji kupuju kolačiće za djevojčice, a zatim ih odmah stavlja u zamrzivač, jer ih volite jesti hladno, ti zalogajni ugrizi su za vas. Izrađen sa samo tri sastojka, ova jednostavna pasti-inspirirana poslastica sadrži smjesu pire od maslaca od kikirikija s čokoladom prekrivenim perecima.

Ova hrskava, ne previše slatka poslastica je u osnovi ono što će se dogoditi ako se Tagalong kolačići umočaju u bundevnu pire i neko vrijeme vise u zamrzivaču.

(Slika: Joe Lingeman)

Za ovaj recept volim koristiti zaslađeno maslac od kikirikija (iako možete koristiti bilo koju vrstu maslaca od orašastih plodova) budući da je pire od bundeve nezaslađeno. To dodaje samo dodir slatkoće bez potrebe miješanja šećera ili meda. Tu je i slatkoća od čokoladnih pereca, a sve djeluje čudesno. Ti ugrizi moraju biti posluženi izravno iz zamrzivača – previše su mekani na sobnoj temperaturi ili kada se čuvaju u hladnjaku!

Smrznuti 3-sastojci kikiriki maslac-bundeve bundeve

Izrađuje 16 (2 inča) kvadrata

  • Sprej za kuhanje

  • 6 unci

    mini čokoladni pereci (oko 30 jednosatnih pereca)

  • 1 kupa

    pire od bundeve

  • 3/4 kupa

    glatki maslac od kikirikija, poželjno sadrži šećer

Stavite tanjur od 8×8 inča s aluminijskom folijom, a zatim nanesite kapsulu za kuhanje. Stavite jedan sloj pereca naopako u posudu, postavljajući ih što bliže moguće.

Stavite bundu i maslac od kikirikija u veliku zdjelu i umotajte dok glatka (ona će biti vrlo gusta). Nabavite ravnomjerno iznad pereca, a zatim izravnajte u ravnom sloju s malom offset spatulom ili nožem za stol. Zamrzni do krute, oko 2 sata.

Uhvatite foliju, izvadite ploču iz posude i okrenite na ploču za rezanje. Uklonite i bacajte foliju. Izrežite ploču na 16 (2 inča) kvadrata. Poslužite smrznute.

Recipe Notes

Skladištenje: Držite ugrize pohranjene u hermetični spremnik u zamrzivaču do 2 tjedna i izvadite ih samo kada budete spremni za posluživanje.