Recept: Vidalia kapljica luka s Bacon Crumbles

Ako ste sa Južne, znate sve o ukusno slatkom Vidaliju, Georgiji, službenom državnom povrću. Od otkrića Vidalija 1930-ih godina, južnjaci su došli do svih vrsta ukusnih načina da ih pokažu.

Još jedan južni favorit je bilo koji brz i kremasti umak koji se može ubrzati na trenutak obavijesti. Znaš da ljubimo kiselo vrhnje i majoneze! Zovite ga retro, nazovite to što želite, samo ga zovem dobro.

Ne mogu se sjetiti boljeg načina kombiniranja tih dviju čašica – lukova Vidalia i umočenja – nego u ovom lakom predjelu (dobro, osim ako je možda dunked u mlaćenica i duboko pržena). To je suštinski način da započnete zabavnu sezonu. Uživati.

Vidalia luk s umakom s bakonom

Poslužuje 4 do 6

2 žlice maslaca
2 Vidalia luk (ili drugi slatki luk kao što su Walla Walla ili Maui)
1/2 čaša svjetlo vrhnje
1/2 čaša majoneze svjetla
1/2 čajna žličica umaka od worcestershire
1/4 čajnu žličicu košer soli
1/8 čajna žličica češnjaka u prahu
Bacon crumbles (opcija)
1 žlica masnoće slanine (po izboru)

Izrežite luk na pola, stup na stup, a zatim odsiječite korijen i vrh. Ponovno razdvojite svaku polovinu polovice, a zatim lagano usjeknite u polu-polumjesece.

Zagrijte maslac u veliku posudu saute preko srednje topline. Dodajte luk i znoj dok ne dulje, oko 10 minuta. Smanjite toplinu na srednje niske i karamelizirane luk, povremeno miješajući, otprilike 20 do 30 minuta. Ukloniti iz topline i pustiti da se ohladi.

U srednjoj zdjeli, kombinirajte kiselo vrhnje, majonezu, umak od worcestershire, sol i češnjak u prahu. Ako želite, dodajte slaninu masti i slaninu. Chill za 2 ili više sati. Poslužite u zdjelici za kruh s prženim kruhom ili s krumpirom.

Slijedeća nota: Zvijer u mom životu preferira mrvice slanine koje se miješaju u umak za dodavanje teksture i mesnati okus, iako preferiraju mrvice na vrhu (dovoljno da se dodaju bojama i interesima). Ako ste vegetarijanac, slobodno uklanjajte slaninu – to će i dalje izgledati sjajno.

Povezano: Sastojak Spotlight: Vidalia luk

(Slike: Nealey Dozier)