Recept: Southwest Skillet Ragu

(Bildkredit: Emma Christensen)

Detta är en av de som går till nattnätter som jag kan kasta ihop med mina ögon stängd och ena handen bakom min rygg. Tjuv pasta och kakadost balanseras av en stor hjälp av grönsaker med lite kött för protein. Lägg i en kryddig spark och alla lämnar glada. De flesta ingredienserna är pantry häftklamrar i vårt hus, och det finns gott om flexibilitet i receptet att slänga in i vad som råkar vara i säsong eller till hands i ditt kök.

(Bildkredit: Emma Christensen)

Om du skulle vilja spara dig ett extra steg, kan du faktiskt laga pastaen direkt i stekpannan tillsammans med raguen. Tillsätt den med tomaterna, tillsammans med en extra 1/2 kopp vatten. Pastan kommer att absorbera den smakfulla matningsvätskan och släppa stärkelse, vilket gör disken extra krämig!

Testerens anteckningar

Jag älskar alla de olika namnen på denna maträtt som alla har delat med åren sedan jag först lade upp detta recept! Kalla det goulash eller kalla det DIY Hamburger Helper – på något sätt, det här är bra saker och jag tyckte att det var dags att ta tillbaka det till allas måltid rotation.

Denna ragu är en tydlig “fall” maträtt för mig, och det har varit några månader sedan jag önskade sin speciella kombination av tjuv, krämig och öm. De enda förändringar jag har gjort i receptet är att lägga till vitlök (klart en överblick i mitt ursprungliga recept!) och för att rensa matlagningstiderna så att det är ännu lättare att göra. Jag tänkte på att uppa pasta och ost – för att jag nästan alltid är för att uppge dessa två kompadenter – men jag älskar ärligt balansen av ingredienser som de är. Det här är inte en pastarätter, och det är inte en chili eller en gryta heller. Denna kakao middag är någonstans i mitten, och jag tycker att det är det bästa av alla världar.

Detta sagt, jag stöder dig men du vill göra det här! Upp pastaen, byt ut köttet för mer svampar, rör om några kvarvarande ricotta – oavsett vad det ska bli bra. (P.S .: Om du älskar rökiga smaker, försök att göra det med rökt cheddar. Den versionen är galen bra.)

Jag hoppas att du älskar det här lätta receptet så mycket som jag gör. Gör du något som denna maträtt redan? Vad kallar du det i ditt hus?

– Emma, ​​september 2013

(Bildkredit: Emma Christensen)


Southwest Skillet Ragu

Serverar 4 till 6

 • 1 kopp

  armbågsmakaroni

 • 1 till 1 1/2 pounds

  nötkött eller kalkon

 • 1

  stor gul lök, tärningar

 • 1

  medium söt paprika, hackad

 • 8 till 12 ounces

  (1 paket) vita eller babybella svampar, fjärdedelar

 • 2 till 3 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • 1 matsked

  Chili pulver

 • 1 tesked

  kummin

 • 1 tesked

  rökt paprika

 • 1/4 tesked

  cayenne eller rödpepparflingor (tillval)

 • 1

  (28 uns) kan tärnad tomater

 • 1 kopp

  strimlad cheddarost, plus extra att servera

 • Salt och peppar

Ta en stor kruka med vatten för att koka. Salta vattnet och laga pastaen tills det är knappt al dente och fortfarande lite för tjockt. Skruva ut en kopp matlagningsvätskan, dränera sedan pastaen och reservera en kopp av kokvätskan.

Medan pastan är matlagning, börja matlagning ragu. Värm en tesked olivolja över medelhög värme i en porslin eller holländsk ugn tillräckligt djup för att hålla allt. Tillsätt markbiffen och koka tills den är brunad hela vägen, ca 8 minuter. Överför nötköttet till en tallrik. Häll av eventuellt fett, lämnar bara tillräckligt för att filma botten av pannan.

Koka lökarna i stekpannan med en halvsked salt tills de är mjuka, genomskinliga och börjar brinna, 5 till 6 minuter. Tillsätt svampen och laga tills de har släppt all sin vätska och blivit gyllenbrun, ytterligare 5 till 6 minuter. Tillsätt paprika och koka tills mjukat, ytterligare 2 till 3 minuter. Rör i vitlök, kryddor och en annan halvsked salt och koka tills vitlöket är doftande, cirka 30 sekunder.

Häll tomater med sina juicer i pannan och sätt till en snabb simmering. Tillsätt hamburgerna tillbaka till pannan och låt sjuda tills vätskan har minskat och förtjockat, ca 5 minuter.

Rör i osten och pastan och rör om tills osten smälts och smutsig. Smak och tillsätt salt, peppar eller mer kryddor till smak. Lägg till några av det reserverade matlagningsvattnet om du vill ha en tunnare ragu. Sked i enskilda skålar, topp med en extra spridning av ost och servera!

Receptanteckningar

Detta recept publicerades ursprungligen i mars 2008.

(Bildkredit: Emma Christensen)