Recept: Slow Cooker Zlatna juha od slanutka

(Slika: Joe Lingeman)

Dok prolazimo kroz hladne dane nove godine, to je juha koju želite nastaviti ponoviti u vašem obroku. Zdrava je udobna hrana na najfinijoj, s okusom i tekstura koja je jednaka dijela srdačna, svijetla i potpuno hranjiva. Sporo kuhanje prilično je gorko, gorko ubod kurkuma, a mala jogurta u kombinaciji sa stiskom svježeg limunovog soka posuđuje tanki obrat u ovoj vegetarijanskoj juhu od slanutka.

(Slika: Joe Lingeman)

Cvjetanje začina prije polaganog kuhanja

Uvijek sam obožavatelj polaganog receptura za kuhanje, ali određene recepte zaista imaju koristi od nekoliko minuta unaprijed posla, a to je jedan od njih. Prije nego što prijeđete na sporo kuhalo, započnite slanjem luk, češnjak i začini dok ne mirisate. Kurkuma i korijander cvjetaju dok se zagrijavaju u vrućem ulju i počinju oslobađati cijeli spektar njihovog okusa, što vas ostavlja još ukusnijom zdjelom juhe.

Slow Cooker Zlatna juha od slanutka

Poslužuje 6 do 8


2 žlice kokosovog ulja


1 veliki luk, kockice


2 češnjaka, mljeveno


1 žlica tamne kurkume


2 žličice tla coriander


1 1/2 čajne žlice koser soli


1/2 čajnu žličicu svježe mljevenog crnog papra


1 kg suhe slanutak


8 unci Yukon zlatni krumpir, oguljene i kockice


8 šalica (2 quarts) malo natrij povrća ili pileća juha

grčki jogurt

1 srednje limun, izrezati na klinove

Sjeckani svježi cilantro

Zagrijte ulje u velikom tavu na srednjoj vatri dok ne treperi. Dodajte luk i kuhajte, povremeno miješajući, sve dok mekano, oko 5 minuta. Dodajte češnjak, kurkuma, korijander, sol i papar i kuhajte povremeno miješajući 2 minute. Prijelaz na 6-kvart ili veći sporo kuhalo.

Dodajte slanutak, krumpir i juhu, i promiješajte da se kombinirate. Pokrijte i kuhajte na LOW postavku sve dok grah ne bude tanak, 8 do 10 sati.

Upotrijebite miješalicu za uranjanje kako biste juhu perezali dok ne postane glatka u sporom štednjaku ili pecite juhu u mješalici, ako je potrebno u serijama.

Zdjelu u zdjelice, a zatim ukrasite s grlom jogurta, iscijedi s limunovim sokom i cilantro.

Recipe Notes

skladištenje: Ostaci ostaju do 4 dana u hermetični spremnik u hladnjaku ili u zamrzivaču 3 mjeseca.