Recept: Slow Cooker Ravioli Lasagna

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Vet du vem som alltid är redo att låna en hjälpande hand när det gäller middag? Fryskanalen. När det gäller att servera homestyle lasagne med en bråkdel av ansträngningen är vårt favorittrick fruset ravioli. Du lagrar det bara i en långsam spis med en smaskig marinarsås och mjuka strimlor av mozzarellaost och åtta timmar senare gräver du dig i en skål med saucy lasagne fick du knappt lyfta ett finger för att göra.

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Hemligheten till Slow Cooker Lasagna är Ravioli

Pasta, ost och sås – det här är de tre väsentliga delarna av lasagne. Medan koka-pastarevolutionen effektiviserar monteringsprocessen för grytor, är deras vinkliga form ingen hjälp för en lasagne som är avsedd för långsam spis. Ravioli, de små buntarna med pasta och ost, är ett slankare val till tillfälligt lager mellan robust tomatsås och milda grönsaker av mozzarellaost för en frittform gryta.

Traditionella ost ravioli ger en klassisk lasagne, men med ett överflöd av ravioli sorter som finns tillgängliga på marknaden, kan du göra varje måltid annorlunda. Jag når för spenat eller kronärtskocka ravioli när den skarpare lådan är full av gröna och svamp och några lungande nubbar med ost, som ska användas.

Det här receptet är för dig om du älskar de mjuka inre skivorna av traditionell lasagne, den del där pastan är mjuk, osten är smutsig och tomaterna erbjuder en välkommen surt syra. Fira den avslappnade, homestyle effekten som en långsam spis ger och bygga skikten med frusen ravioli.

En sås som behöver ingen spishäll

De flesta marinor börjar på spisen med en snabb sauté av lök och vitlök, byggstenarna i en enkel sås. När lasagnen kockar hela dagen, som den gör här, kan du hoppa över ugnen och låt allt simmera till långsam spis.

Välj godkornade tomater för den ljusaste smaken, med vetskap om att du behöver både tärningar och krossade tomater för en mängd olika texturer i såsen. Rör tomaterna ihop i en skål med lite vitlök, en del italiensk kryddor, salt och en zip med söttsyra balsamvinäger. Det är en enkel sås som tar bara några minuter, men när man trycker på tiden ersätter en burksås som du älskar också fungerar.

Sprid en generös sked av såsen i botten av den långsamma kokan före lagring med ravioli och mozzarella.

Mer långsam eldstadspasta

 • Slow Cooker Sausage and Spinach Lasagna
 • Slow Cooker Tonfood Noodle Casserole
 • Slow Cooker Chili Mac och ost

Slow Cooker Ravioli Lasagna

Serverar 8

 • 3 (14,5 uns) burkar

  tärnade tomater

 • 1 (28 ounce) burk

  krossade tomater

 • 2 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • 2 teskedar

  torkad italiensk kryddor

 • 2 teskedar

  kosher salt

 • 1 tesked

  balsamvinäger

 • Matlagningsspray

 • 2 (22 uns) påsar

  frysta ost ravioli (inte tina), uppdelad

 • 1 pund

  delskummig mozzarellaost (4 koppar), strimlad och uppdelad

 • Hackad färsk persilja löv, för garnering (tillval)

Lägg de tärnade tomaten och deras juice, krossade tomater, vitlök, italiensk kryddor, salt och ättika tillsammans i en stor skål och rör om att kombinera.

Belägga en 6-kvarts eller större långsam spis med matlagningsspray. Häll 1 1/2 kopp tomatsås i botten av långsam spis. Sprid 1/3 av ravioli (ca 3 1/2 koppar) jämnt över såsen. Stänk 1/4 av osten (ca 1 kopp) över ravioli. Upprepa lagren av sås, ravioli och ost två gånger. Häll den kvarvarande tomatsås över toppen och skölj sedan med resterande ost.

Täck och koka på LOW-inställningen tills såsen bubblor, ravioli värms igenom och osten smälter och brinner, ca 8 timmar. Strö med persiljan om önskat och servera.

Receptanteckningar

Lagring: Kyl upp rester i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.

Köttvariant: Brun 1 pund nötkött, kalkon eller korv med 1 kopp tärnad lök och 2 kryddnejlika grädde på vit bakgrund. Töm fettet och skiktet i lasagnen mellan ravioli och ost.

Jarred sås variation: Använd 3 (24 uns) burkar av god kvalitet pastasås i stället för konserverad tomater, krossade tomater, vitlök, italiensk kryddor, salt och vinäger.