Recept: Slow Cooker Piletina Piccata

(Slika: Joe Lingeman)

Jedina stvar koja je bolja od polagane pileće večere za kuhanje je ona koja je kuhana na slatkom crnom krumpiru, a zatim bacajući umak od limuna koji je probijen s kopilima kapara. Ova pikata osvojit će vaše srce ne samo zbog svojih hrabrih slojeva okusa, već i zbog jednostavnosti sklapanja.

Slow-Cooker Pileća Piccata: Pogledajte video

Snažan obrok za kuhanje tijekom vikenda

Postoji nekoliko usporenih jela za kuhanje na kojima možemo otići spavati ili izlaziti iz vrata kako bismo radili, i pustili da se zaluta za više od osam do 10 sati. Pileći, međutim, ne skrbi dosta toliko vremena u sporom štednjaku. Ovaj obrok dolazi zajedno za oko četiri sata, što je posebno dobar izbor za vikend sporo kuhanje. To je vrsta večere na koju se oslanjaju kad ne želim uključiti pećnicu ili nemam vremena kuhati ručak na obroku, ali želim objed koji je utješan i hranjiv.

(Slika: Joe Lingeman)

Francuski štih za debeli umak

Sjajna zvijezda piccate je, naravno, potpisni briny umak. Okusi se mješaju i grade tijekom vremena u sporom štednjaku, ali umak ostaje tanak i suh. Da bismo stvorili baršunasti umak koji očekujemo od piccate, posudimo francusku tehniku ​​koja se naziva beurre manie. Zvuči fancy, ali to je ništa drugo nego jednako dijelovi brašna i omekšani maslac koji je gumiran zajedno. Kad se ubaci u umak za mjehuriće i kuha, stvara divno gustu i bujnu umaku.

Slow Cooker Pileća Piccata

Poslužuje 4

 • 1 žlica

  maslinovo ulje

 • 4

  bez kostiju, bez kože pileća prsa (ukupno oko 2 funte)

 • 1/2 čajna žličica

  košer soli, plus više za začinjenje piletine

 • 1/4 čajna žličica

  svježe mljeveni crni papar, plus više za začinjenje piletine

 • 2 funti

  mali crveni krumpir, prepolovljen ili četvrti ako je veći

 • 1 1/2 šalice

  malo natrij pileća juha

 • 1/2 kupa

  svježe iscijeđen sok od limuna (od 2 do 3 srednjeg limuna)

 • 1/4 kupa

  kapara, iscrpljena

 • 2 žlice

  slanog maslaca, na sobnoj temperaturi

 • 2 žlice

  svestrano brašno

 • 2 žlice

  grubo sjeckani svježi listovi peršina

Zagrijte ulje u velikom tavu na srednjoj vatri dok ne treperi. Slobodno sezoni pileća prsa s obje strane solom i paprom. Očistite piletinu na jednoj strani dok ne zasušite, oko 5 minuta.

Stavite krumpir u 6-kvart ili veći spor kuhalo. Pospite sa 1/2 čajna žličica soli. Stavite pileće prsa u sporo kuhalo, s ravanim stranom. Ulijte u bujon, sok od limuna i kapara.

Pokrijte i kuhajte na LOW postavku sve dok se piletina ne kuha, namoči i registrira unutarnju temperaturu od 165 ° F, 3 1/2 do 4 sata. U međuvremenu, koristite prste kako biste trljajte brašno u maslac; Staviti na stranu.

Premjestite piletinu i krumpir na jelo za posluživanje. Ulijte tekućinu i kapare u srednju tavu. Stavite kuhati preko srednje topline. Dodajte mješavinu maslaca, stalno miješajući dok ne bude potpuno ugrađen u umak. Kuhajte, često miješajte, dok se umak ne zgusne, 3 do 4 minute. Poslužite preko piletine i krumpira, ukrašeno peršinom.

Recipe Notes

Skladištenje: Ostaci se mogu pohraniti u hermetični spremnik u hladnjaku do 3 dana.