Recept: slatki štednjak đumbir breskve maslac

Ako ste ikad bili pretjerani i kupili previše sočnih ljetnih bresaka na štandu na farmi ili poljoprivrednicima, čuvajući ih u sporom štednjaku je samo odgovor. Izrada maslaca breskve ne zahtijeva piling, niti posude za miješanje na štednjaku niti bilo koju opremu za konzerviranje koja vam je potrebna prilikom izrade breskve. Maslac od breskve s laganim kuhanjem je najlakši, hands-off način da se vaša buketa prenese u nešto ukusno.

(Slika: Brie Passano)

Voćni maslac vs. voćni sok

Biljke voća dobivaju svoje ime iz njihove debele, ali šljive. Za razliku od džemova i želea, koji su obično zadebljani pektinom i imaju tvrđu teksturu, voćni bobice su samo sporo kuhani sa šećerom, a ponekad i začini, a zatim se pere do glatke.

Izrada breskve maslac je kao lahak kao miješanje breskve, a zatim kuhanje ih dolje za dugo vremena u spor kuhalo. Ne postoji ni ljuska – samo jama i zdjelu. Ovaj maslac bresaka dobiva začinsko udisanje svježeg đumbira i stisak sok od limuna na kraju kako bi uravnotežio svu slatkoću. Kad je maslac bresaka spreman, ima teksturu jabuke i sjajno je onakav kakav jest, ali ako želite baršunastu glatku teksturu, samo joj dajte drugu mješavinu.

Iscijediti svoj spori štednjak

Spore štednjak je strašan za izradu maslaca breskve jer kuhanje od svih sokova breskve traje dugo, tako da ga možete postaviti samo 10 do 12 sati i hodati. Ključ je, međutim, da ne držite poklopac usko spaljivanja. Odzračivanje poklopca omogućuje višak vlage da pobjegne i isparava, a također spori spremnik od previše vruće i bacanje breskve pire.

Koristite maslac od breskve, baš kao i vaš omiljeni pekmez: prelijte na tost, pomiješajte u jogurt ili pomiješajte s omekšanim maslacem za maslac s najboljim slatkim smjesom!

Slobodni stil farme

Mnogo je ljubavi prema farmama: nema linija, dobre cijene i obično neke od najboljih domaćih jela u gradu. Volimo se opskrbiti proizvodima kada krenemo na farmsko stalak i upotrijebimo tu skupinu u velikim serijama receptura koje zahtijevaju veliku količinu voća ili povrća. Čak i ako vaš nagrada dolazi iz vrta ili u izobilju CSA, bilo koji od tih recepata dizajniran za korištenje nekoliko funti voća i povrća su one koje treba probati.


Sladoled đumbir breskve

Čini oko 6 šalica

 • 5 funti

  breskve, prepolovljene i nasukane

 • 1 1/4 šalice

  pakiran tamno smeđi šećer

 • 1/4 kupa

  sitno nasjeckanog ljuštivog svježeg đumbira

 • 1/2 čajna žličica

  finu sol

 • Sok od 1/2 srednjeg limuna

Izrežite breskve u 1-inch komade. Radite u serijama, pomiješajte breskve u mješalici stojeći dok ne pročišćete. Ulijte u 6-kvart ili veći spor kuhalo. Dodajte šećer, đumbir i sol i promiješajte da se kombinirate.

Stavite dugu drvenu žlicu ili 2 drvene štapićeve preko vrha spore štednjaka, a zatim stavite poklopac na vrh (to će omogućiti maslac breskve da se otvori i smanji). Kuhajte na LOW postavci, miješajući svakih nekoliko sati, sve dok ne postane debeli i šarljivi, 10 do 12 sati. Pazite da ponovno osuši poklopac nakon svakog promiješanja.

Isključite spor kuhalo, otkrijte, dodajte sok od limuna, promiješajte da se kombinirate i pustite da se potpuno ohladi. Ako želite glatku konzistenciju, pomiješati s mješalicom za uranjanje ili premjestiti na mješalicu za postolje i ponovno se uklopiti.

Recipe Notes

Skladištenje: Skladištiti u zatvorenim posudama u hladnjaku do 10 dana ili u zamrzivaču 6 mjeseci. Maslac bresaka može se čuvati na sobnoj temperaturi ako je pravilno konzerviran (ali hladi nakon otvaranja posuda).