Recept: slatki krumpir i karamelizirani luk

Probijali smo kroz ove slatki krumpir prije no što smo imali priliku snimiti veći dio slike, pa ćemo ih morati opisati umjesto njih.

To su najlakše stvari. Toliko okusa za tako malo posla. Polako smo karamelizirali luk u maslacu i maslinovom ulju (ruke su se, zapravo – sami kuhaju), zatim su zasušeni slatki krumpir i češnjak. Ostavili smo ih da se parne do mekane, a zatim dodamo đumbir i paprika za okus. Slatki, puni okus luk i slatki krumpir nose jelo; to je bogato i toplo, i tako lako.

Ovo je hrana za nas. Pokušajte ostatke u burrito s jajima!

Slatki krumpir i karamelizirani luk

služi 4

2 velika španjolska luka
3 velika slatkog krumpira
4 žlice maslaca
1 žlica maslinovog ulja
3 češnjaka češnjaka, slivered
1/4 šalice vode
1/2 čajna žličica đumbira
1/2 čajnu žličicu dimljene paprike
Sol i papar

Peel i isjeckati luk. Peel i nasjeckajte slatki krumpir u 1-inčni kocke ili šibice. Zagrijte maslinovo ulje i maslac preko srednje topline u velikom teškom teglju ili četverokutnoj posudi. Polako lupajte po medijskoj vrućini sve dok ne postanu jantarne, zatim tamnije smeđe – oko 15 minuta. Nakon što su lukovi karamelizirani, dodajte slatki krumpir komade i češnjak. Nastavite kuhati preko srednje topline, malo pojačavajući toplinu ako krumpir uopće ne smeće. Kuhajte dok krumpir nije lagano zatamnjen i zlatno.

Dodajte vodu, pretvorite vrućinu na nisku razinu i prekrite oko 10 minuta, ili dok se krumpiri ne omekšaju. Uklonite poklopac, okrenite vrućinu natrag i dodajte đumbir, papriku i sol i papar okusite, Sauté samo malo duže, a zatim izvadite iz topline i poslužite.

povezani Linkovi
• Dobro pitanje: Yams vs. Sweet Potatoes
• recept: slatki krumpir
• Pita od slatkog krumpira: pada pizza
• recept: slatko jutarnji krumpir

Izvorno objavljen 23. listopada 2007. godine