Recept: sladoled s kiselim sladoledom

Nedavno sam napravio prvu rižaru od jagode u sezoni i poslužila s njim sladoled od ostataka u hladnjaku. Imala sam otvoreni kontejner kiselo vrhnje, pogače jogurta, limun na zadnjim nogama, ali jaja. Dobiveni sladoled s kiselim vrhnjem bio je, kao i mnogi izumi kuhinje, sretna nesreća jer sam na putu otkrio savršeni okus sladoleda za pita.

Pite, osobito one na bazi voća, traže nešto kremasto, nije previše slatko, s malo tanga. Sladoled od kiselog vrhnjeg limuna pokriva sve baze. Budući da nisam imala jaja, i vjerojatno ne bi htio da im naprijed okus da se na putu kiselog vrhnje anyway, sam thickened sladoled s malo kukuruznog škroba kuhani s mlijekom i šećerom. Jogurt je završio zaokruživanjem okusa, tako da nije pretjerano kiselo i nije zahtijevao mnogo šećera, ali slobodno upotrijebite sve kiselog vrhnja.

Nema kolača? Ovo sladoled također bi bilo sjajno drizzled s nekim kuhanim voćem i služio s klinom kolača; mislite na to kao pita a la mode, okrenut iznutra.

Sladoled s tankim kiselinama

Stvara oko 2 pints

 • 12 unci

  kiselo vrhnje

 • 4 unci

  običan jogurt punomasnog mlijeka

 • 2 žličice

  sok od limuna

 • 1 čajna žličica

  limun zest

 • 1/2 kupa

  šećer

 • 2 žličice

  kukuruzni štirak

 • Pijte sol

 • 1 kupa

  punomasno mlijeko

U srednjoj zdjeli, kombinirajte kiselo vrhnje, jogurt, sok od limuna i zest.

U malom tavi, kombinirati šećer, kukuruzni škrob, sol i 2 žlice mlijeka. Pomičite dok se ne formira jedinstvena pasta, a zatim prebaci u preostalo mlijeko. Stavite tavu na srednju toplinu i kuhajte, stalno miješajte dok smjesa ne pjeni i ne kuha. Pazite da ne zapalite smjesu. Kada se smjesa malo zgusne, uklonite posudu od vrućine.

Postupno miješajte smjesu od kukuruznog škroba u smjesu kiselog vrhnja. Neka se ohladi, a zatim pokrijte i držite u hladnjaku dok se ne ohladi, poželjno preko noći.

Zamrzni u stroj za sladoled sukladno uputama proizvođača.

povezan: Shopping za proizvođače sladoleda: 5 modela koje smo pregledali

(Slike: Sara Kate Gillingham-Ryan)