Recept: Savršeno pečena mrkva mrkva

Mladi mali mrkva su najslađi mali momci okolo, u izgledu i okusu. Ova breezy strana jelo čini najviše od korijena, prženje ih iznijeti svoje prirodne šećere i oblačenje ih u ništa drugo nego sretna mješavina svježe bilje i mljeveno češnjak.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Pravi baby mrkvi (ne ti momci) izvući se iz zemlje u proljeće, a njihovi braća i sestre nastavljaju rasti iznimno velika i snažna u zemlji kako bi ih ubijeni kasnije tijekom godine. Tanke kože i slatke, ti mrkvi ne trebaju mnogo da bi ih pobijedili na večernjem stolu. Potražite dječje mrkve na poljoprivrednim tržištima i proizvodite dio u trgovini.

Jednostavan jelo koje treba poslužiti pri bilo kojoj temperaturi

Osim jednostavnosti pripreme, ono što ovu posebnu posudu čini posebnim jest da je izvrsno posluženo na bilo kojoj temperaturi. Uživajte u vrućini uz prženu piletinu i to će biti utješno izbor koji zaokružuje obrok. Neka se ohladi na sobnu temperaturu i odjednom je to piknik-friendly izbor za taj prvi topli dan proljeća.

(Slika: Christine Han)

Isprobajte ove pržene mrkve s našim smeđim maslom vinaigrette. To će zasigurno uzeti svoje proljetne povrće od osvježavajućeg do luksuznog.

Saznajte kako izrezati mrkve: 4 Osnovna rezanja mrkve

Recepti kako bi svi vaši proljetni snovi došli istiniti

Nakon duge i prljave zime, prvi znak proljetnih proizvoda može se osjećati kao oaza u trgovini i poljoprivrednicima na tržištu. Ovog smo tjedna dijelili recepte s proizvodnim namirnicama koje će vam trebati slaviti debi šparoga, rotkvica i nježnih mladih mrkve.


Herb-Roasted baby mrkva

Poslužuje 4 do 6 kao pomoćno jelo

 • 2 1/2 žlice

  maslinovo ulje, podijeljeno

 • 1 1/2 žlice

  svježe stisnutu limunovom soku

 • 1 žlica

  fino odrezani svježi bosiljak lišća

 • 1 žlica

  fino odrezani svježi listovi peršina

 • 2 male klinčiće

  češnjak, mljeveno

 • Košer soli

 • Svježe mljeveni crni papar

 • 2 funti

  dječja mrkva, lisnatog vrha uklonjena, pročišćena čistom

Namjestite stalak u sredini peći i zagrijte do 425 ° F.

Pomiješajte zajedno 1 1/2 žlice ulja, sok od limuna, bosiljak, peršin i češnjak u veliku zdjelu i posolite solom i paprom.

Širite mrkvu u jednom sloju na obloženom limu za pečenje. Oplaku s preostalim 1 žlica ulja, posolite solom i paprom, i bacajte ravnomjerno kaput.

Pecite, povremeno mijenjate mrkvu, dok ne postanu nježne i slabo karamelizirane, 25 do 30 minuta.

Premjestite mrkve u zdjelu odijevanja i bacanja da se kombiniraju. Ostavite 20 minuta, povremeno miješajući, da se ohladite i pustite da se okusi kombiniraju. Poslužite toplo, na sobnoj temperaturi, ili hladno.

Recipe Notes

Skladištenje: Ostaci se mogu pohraniti u hermetični spremnik u hladnjaku do 5 dana.