Recept: salata od špinata i jagoda s preljevom sjemenki od papira

(Slika: Emma Christensen)

Salad barovi i kioske za brzu iskrcaj u zračnoj luci učinile su salatu od špinat i jagoda pravi loš servis, mislim. Dobro je učinjeno – pravilno izvedeno – lako je vidjeti zašto je ova salata takva klasična. Zelje su nježne i nježne, a one bi trebale biti ukrašene samo dovoljno odijevanja kako bi bile zanimljive bez neodoljivog. Jagode daju sočan sloj slatkoće, sira dodaje svoju luksuznu kremastost, a bademi ga dovode kući s nekom vrlo nužnom krizom.

Ovo je vrsta salate koja je dovoljno dražesna za brunch brata za majčin dan, ali i lagana za zajednički tjedan. Za bilo koji scenarij, a sve one u međuvremenu, salata od špinat i jagoda će vam dobro poslužiti.

Postoji samo jedna stvar koja može uništiti inače dobra salata od špinata: suha, svinjska zelena. Ako prelijte preljev preko vrha vaše salate, završite s gloppy, over-dressed zelenila sjedi iznad džepova suhih zelenih površina koje cvile protiv zubi. Jao vama ako ste posljednja osoba koja će biti poslužena.

Najbolje da izbjegnete ovaj cijeli scenarij bacanjem zelenila s preljevom prije nego što ga stavite na stol. Spremite nekoliko badema, kapljice sira, i svoje najljepše jagode raspršite na vrhu i poslužite dodatnu odjeću na stranu u slučaju da netko želi malo dodatnog.

(Slika: Emma Christensen)

Volim ovu salatu klasičnom preljevom sjemenki maka koja ima tangy-slatki okus koji sve lijepo donosi sve zajedno. Izrada sam je iznenađujuće jednostavna – ovdje je moj omiljeni recept – ali svakako slobodno zamijenite omiljeni robni brand.

Moj jedini potez na ovoj salati je korištenje dimljenih badema umjesto regularnih badema. Uz toliku klasičnost koja se događa s ovom salatom, volim baciti jednu neočekivanu stvar da se ne osjeti neugodnim!

Volite li salatu od špinata i jagode? Koji je vaš omiljeni uganuće?


Salata od špinata i jagoda s preljevom od papira

Poslužuje 4 do 6 kao bočnu salatu

Vrijeme pripreme: 20 minuta

 • 1 pinta

  jagode

 • 1/2 kupa

  redovite ili dimljene bademe

 • 4 unci

  kozji sir, razbijen

 • 5 do 8 unci

  baby špinat (4 do 5 lagano upakiranih šalica)

 • 2 do 4 žlice

  salatu za salatu od paprene sjemenke, kupljene u trgovinama ili domaće, podijeljene

Trupa, a zatim rezati jagode u tanke kriške. Ako vaša bademi nisu već pržena, napunite ih na 350 ° C 10 do 12 minuta, sve dok ne zamračite i jako mirisni; kratko prije nego što bacite salatu. (Ili ne! Topli oraščići bi bili vrlo ukusni u ovoj salati.) Stavite na stranu nekoliko najljepših komada jagode, nekoliko badema, a neki od kozjeg sira kako bi posuti vrh salate.

Stavite špinat u veliku zdjelu. Temeljite 1 žlicu od maka sjeme preljev preko zelenila i bacajte nježno na kaput. Nastavite dodavati žlice odijevanja prema potrebi sve dok zelje ne budu ravnomjerno presvučene preljevom. Dodajte narezane jagode, bademe i kozji sir i lagano bacajte da se kombiniraju.

Ako želite, premjestite salatu na veliku posudu za posluživanje. Pospite rezerviranim jagodama, bademima i kozjim sirom na vrhu, zajedno s posljednjom kišicom preljevom.

Recipe Notes

Salad od jagode i rajčice: Pokušajte arugula umjesto špinata.