Recept s lijevano željezo: Mediteranski Tri-Tip odrezak

(Slika kredita: Olga Massov)

Neki od najvažnijih aromatičnih rezova mesa najjeftiniji su. Moj mesar me okrenuo na ovaj rez zove kalifornijski tri-tip odrezak koji kuha u trenu, i velika je dodatak ljetnoj salati.

(Slika kredit: Apartman terapija)

(Slika kredit: Apartman terapija)

Najbolji dio – kada se indeks vrućine poveća sve više i više, ovaj recept dobiva i izlazi iz kuhinje brzo, a da ne razbije znoja. Ako ne možete pronaći tri-tip odrezak u vašem području, probajte ovaj recept s obrisom odrezak umjesto.


Mediteranski Tri-Tip odrezak

Poslužuje 2 do 4

 • 1 funta

  Tri-tip odrezak u Kaliforniji, također poznat kao Tri-tip Santa Maria ili Kalifornija

 • 1 čajna žličica

  košer soli

 • 1/4 čajna žličica

  svježe mljeveni crni papar

 • 2 žlice

  maslinovo ulje

 • 2 žlice

  meleg melasta

 • 1

  masnoće češnjaka, mljeveno

 • 1 žlica

  fino finog metvice

Isperite odrezak i prilijepite papirnatim ručnicima dok ne ostane vidljiva vlažnost; pospite solom i paprom. Dopustite da odrezak sjedne na sobnoj temperaturi i otkrije 1 do 2 sata.

Toplo ulje u tijesto od lijevanog željeza, na visokoj, 3 do 4 minute, sve do vruće i svjetlucave. Pažljivo, ali odlučno stavite odrezak na tavu – nemojte ga premjestiti 5 minuta. Okrenite odrezak i kuhajte još 4 do 5 minuta (ovisno o tome kako to rijetko želite – to će vam dati srednji rijedak odrezak, onaj na slici je rijedak).

Dok odrezak kuha, promiješajte zajedno melasu, češnjak i mentu. Kada je odreska gotova, izvadite je iz tavu i stavite na ploču za rezanje. Četka obje strane odrezak s glazurama melase sve dok se sav glazura ne potroši. Pokrijte odrezak aluminijskom folijom 10 minuta prije rezanja odrezaka na zrno. Poslužite odmah.

  3 najbolja maraka glutena sendvič kruha možete kupiti u sekciji za zamrzavanje