Recept: Pretzel Cinnam Rolls

(Slika: Izy Hossack)

Ovaj tjedan slavimo Kitchn novog kuharica Izy Hossacka s cimetom! Danas dijelimo omiljeni recept iz knjige. – Urednik

Iznenađujuće je trebalo neko vrijeme da se doznam o cimetima, mislim da nisam znao o njima dok nisam bio 14. Ozbiljno, to je šokantna količina vremena za nekoga tko obožava cimet kao i ja. Otprilike u isto doba imala sam i jednu od onih mekih pereca prevučenih šećerom od cimeta, nakon što je otvorio tavu u trgovačkom centru u blizini moje škole. Ispada da kombinirate ove dvije začinjene, jastučne poslastice da napravite vrhunski list cimeta. Ljepljiva kovitlac od tijesta s cimetovim slojem s tamnom, pretpornom korom i posipanjem krupne soli.

Uobičajeno kod kušanja pereca kod kuće, oblikovano tijesto kratko se kuha u mješavini sode bikarbone, šećera i vode, što čini za žvakavu koru koja smeđe vrlo brzo jednom peče i ostavlja taj malo gorak, prepoznatljiv okus. Kao što nisam mogao kuhati listove cimeta (punjenje će izaći, ako jesam!) Odlučio sam četkanje otopine sode za pečenje u valjcima prije pečenja. Na taj način dobivate onu tamnu i tamnu boju, s dodatkom soli koja lijepo priliježe, zadržavajući slatke, unutrašnje komade peciva. To je ljepušan velik dio oba svijeta.

(Slika: Izy Hossack)


Vrh s cimetom sada je! Pronađite Izyovu knjigu u lokalnoj knjižnici, nezavisnoj knjižari ili Amazonu: Vrh s cimetom Izyja Hossacka

Pročitajte više Izyovog rada na svom osobnom blogu: Vrh s cimetom
Valjci s ceduljicama

Stvara 12 peciva


1 batch osnovni tijesto za kruh (slijedi recept)


100 grama tamno smeđeg šećera (3 1/2 unci / 1/2 šalice)


3 žlice cimeta


75 grama (2 1/2 unceva / 1/3 šalice) neslanog maslaca, omekšano


1 žlica soda za pečenje

Koser sol, za prskanje

Mastrljajte veliku, duboku posudu za pečenje s suncokretovim uljem. Na lagano floured površini, tijesto u pravokutnik, 20 x 12 1/2 inča.

Umiješajte šećer i cimet zajedno u zdjelu. Spread maslac preko površine tijesta i vrh s cimetom šećera. Počevši od kratkog ruba, zakotite tijesto u zapis od 12 1/2 inča, zatim izrežite truplo u 12 komada i uredite svaki komad u podmazanu posudu. Pokrijte labavo s nauljenom plastičnom omotom i ostavite da se diže na toplom mjestu 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 350 ° F.

U maloj posudi, pomiješajte soda za pečenje i 3 žlice tople vode. Uklonite plastičnu foliju iz valjaka i upotrijebite četkicu tijesta za pokrivanje valjaka s mješavinom sode za pečenje, a zatim odmah pospite solom. Pecite 35 do 45 minuta dok ne postane tamno smeđa i dobro podignuta.

Tijesto za kruh

Izrađuje 1 veliki kruh ili 12 peciva


450 grama (3,5 kg) višenamjenskog brašna, plus više za gnječenje


7 grama (1 1/2 unca) pakiranog sušenog kvasca


4 žlice meda ili šećera


1 1/2 čajne žličice soli


1 veliki jaje

U velikom zdjelu, promiješajte brašno, kvasac, med ili šećer i sol. Napravite bušotinu u sredini sastojaka, ispucajte u jaje i ulijte u 1 ml čašu mlake vode. Umiješajte rukama, a zatim nagnite se na lagano obojenu površinu. Mijesite tijesto 10 minuta, dodavajte malo više brašna, ako je potrebno, dok ne dobijete glatku, malo ljepljivu kuglu tijesta.

Uljajte zdjelu i stavite tijesto u nju. Pokrijte čistim kuhinjskim ručnikom i ostavite da se digne na toplom mjestu 1 sat, ili dok ne udvostruči veličinu.