Recept Preporuka: Rasa Malezijski kremasti maslac rakova

Budući da je Dungeness rakovica toliko jeftina upravo zbog sezone rakova u San Franciscu, jedem puno takvih ukusnih rakova. Volim ih jednostavno kuhati i umakati ih u maslac i aioli, ali volim i kušati nove receptove od rajčica, a recept za krumpir maslac Rasa Malezije zasigurno je uhvaćen u oči. Kako bih mogla odoljeti tim tri riječi: kremast, maslac, rakovica?

Pronašao sam većinu sastojaka u Duc Loi, vjerskoj trgovini na uglu Misije i 18. ulice u San Franciscu. Imali su ključni sastojak – svježi curry lišci, iako se mogu kupiti online ovdje i ovdje. Duc Loi je također imao obične kineske kobasice (mantou) za koje se traži recept. Preporučujem da ne izostavljam ove – oni su toliko ukusni kada su dunked u umak od kremastog maslaca! Ne mogu pronaći mrežni izvor, ali ako ih ne možete pronaći na vašem lokalnom azijskom tržištu (ili nemate lokalno tržište Azije), ovdje je recept za mantou. Pilićni otoci mogu se naći na azijskim tržištima ili na mreži.

Recept je stvarno jednostavan za izradu, a nema previše sastojaka ili previše koraka kuhanja. Nadam se da sam olakšala kupnju putem mrežnih izvora. To je tako vrijedno stvaranje; kremasti umak ima jedinstvenu začinsku kapljicu, i nije previše začinjena, a kombinira se sa sočanim rakovima i hrskavim, slatkim mantomom – oh! Tako dobro!

Nabavite recept! Rasa Malezijski kremasti maslac rakova

Povezano:
Kako kuhati i čistiti Dungeness rak
Rasa Malaysia’s Chili Crab
Više kineskih novogodišnjih recepata iz rasske Malezije
Recept: Tamarind rak
Recept: pečena narančasta maslina češnjaka

(Slika: Kathryn Hill)