Recept: pržena crvena paprika Alfredo

(Slika: Joe Lingeman)

Pečene crvene paprike (ili bilo koji oblik paprike, za to) lako su jedna od najmanjih omiljenih stvari mog supruga. Kad je poslužio ovu tjesteninu, ipak je praktički udahnuo. Ostavite ga teškim vrhnjem i sirom da riješite sve probleme.

Pomiješajte staklenku pržene crvene paprike u klasični alfredo umak, a ne samo poboljšati sami paprike (što često može biti vitko i neinventivno ravno iz staklenke), ali i poboljšati sam umak, dajući mu bogatu, dimljenu slatkoću i najljepšu crveno-narančastu boju.

(Slika: Joe Lingeman)

Najbolja dekadentna tjestenina koja se dodaje vašem Rosteru

Krpinjska jela od tjestenine nije nešto što ćete napraviti svake večeri, ali kad raspoloženje doživi, ​​ovaj recept će se isporučiti. Pečene crvene paprike osvjetljavaju stvari, čineći ga bogatim umakom koji vas zapravo ne odvažava poput nekih drugih. Sastoji se za manje od 10 minuta – istodobno je potrebno da kuhate tjesteninu – što znači da je to jelo koje je namijenjeno ugodnoj večeri nakon dugog dana.

Vino i jelo: Što piti

Ako kuhate dekadentnu tjesteninu, zasigurno biste trebali otvoriti bocu vina kako bi napravili jednu noć. Moj odabir je Valpolicella Classico (ponekad samo označen kao Valpolicella). Ovo crveno vino dolazi iz Veneto regije Italije na sjeveru i obično se proizvodi od tri domaća grožđa. Postoji cijeli niz Valpolicella vina, od jednostavnog i povoljnog Classica do skupe i složene Amarone do rijetkog desertnog vina Recioto, ali Classico je odlično mjesto za početak. Ova su vina lagana i srednje tjelesna, mlada i svježa – krajnja dopuna kremastih tjestenina poput ove. Da biste najbolje uživali u ovom stilu vina, lagano ga ohladite u hladnjaku na sat ili 15 minuta u zamrzivaču.

3 boce Valpolicelle ispod 15 dolara

  • Bolla Valpolicella, 8,99 dolara
  • Allegrini Valpolicella Classico, 11,99 dolara
  • Le Albare “Il Buono” Valpolicella, 14,96 dolara

Pržena crvena paprika Alfredo

Poslužuje 4 do 6


2 žlice maslinovog ulja


1 mali žuti luk, kockice


2 češnjaka, mljeveno


1 (12 unca) jar pržena crvena paprika, isušena i gruba sjeckana


3/4 šalice teških vrhnja


1/2 šalice ribanog parmezan sira, plus više za posluživanje


1/2 čajnu žličicu košer soli

Svježe mljeveni crni papar
1 kg suhe tjestenine, kao što su fusilli, penne, fettuccine ili linguine

2 žlice s grubo nasjeckanim svježim listom bosiljka

Donesite veliki lonac slane vode do kuhanja. U međuvremenu, zagrijte ulje u srednjoj tikvici iznad srednje visoke topline dok ne treperi. Dodajte luk i pecite dok ne postane proziran i mekan, od 3 do 5 minuta. Dodajte češnjak i pecite još jednu minutu. Izvadite iz vrućine.

Umiješajte papriku, vrhnje, sir, sol i nekoliko mrvica crnog papra. Prijelaz na mješalicu stalak i smjesu dok ne postane glatka; Staviti na stranu. (Alternativno, upotrijebite mješalicu za uranjanje izravno u lonac za umake.)

Dodajte tjesteninu u lonac kipuće vode i kuhajte sve dok ne dospijete prema uputama za pakiranje. Rezervirajte 1/4 šalice vode tjestenine, a zatim iscijedite tjesteninu. Vratite tjesteninu u lonac.

Dodajte umaku paprike i bacajte da se kombiniraju. Ako je potrebno, dodajte rezerviranu tjesteninu vodu žlicu u isto vrijeme kako biste popustili umak tako da je tjestenina ravnomjerno presvučena. Pospite bosiljkom i još parmezanom i odmah poslužite.

Recipe Notes

  • skladištenje: Ostaci se mogu pohraniti u hermetični spremnik u hladnjaku do 3 dana.