Recept: Početnik Sourdough sendvič hranu

Kada budete spremni uzeti svoj novi starter za kiselinu za spin, imam samo recept. Uzmite u obzir ovaj početni kruh most između redovitog bijelog sendvič kruha i tartine stilu obrtnik kruh. Koristi nekoliko šalica vašeg pjenušavog kiselog tijesta starter zajedno s komercijalnim kvasac dodati dodatni osiguranje kao što ste navikavanje na rad s kiselog tijesta. To čini mekom i suptilno tangy kruh koji je savršen za sendviče od tune i peciva.

Kako je kiselo moj tijesto?

Ne brinite se ako napravite ovaj kruh i ustanovite da vaš kruh ne okusa kao snažno kiselo kao što ste očekivali. Jedna stvar, neke od tih složenih kiselih okusa samo se razvijaju tijekom dugog, spora fermentacije punog kruha. Budući da koristimo neki komercijalni kvasac kako bismo ubrzali stvari u ovom receptu, propustili smo neke od tih okusa. Ipak, možete se približiti dajući vam kruh usporen rast preko noći u hladnjaku – napomenuo sam u receptu gdje imate mogućnost to učiniti.

Okus i kiselost vašeg kruha također će ovisiti o vašem starteru. Sourness nije rezultat divljeg kvasca u starteru, već prije stvaranje mliječnih i bakterija koje također žive u starteru kiselog tijesta. Ako prvi put koristite svoj starter ili ga nedavno osvježite, možda nije baš okusan oomph! zrelijih startera. Nasuprot tome, ako upotrebljavate starter iz serije koja je prošla tjedan ili dva bez osvježavanja, vjerojatno ćete primijetiti jači kiseli okus.

Obično sam ovaj kruh napravio vikendom kada osvježim svoj starter i koristim dio startera koji bih inače odbacivao. Nisam uvijek u raspoloženju (i nemam uvijek vremena) da napunim punu kiselkastu kruh, tako da ovaj oboje koristi starter koji bih inače bacao i dao mi svježi kruh tjedan dana.

Testerove napomene:

Ovaj recept je već neko vrijeme potrebno za ažuriranje i žao mi je što je tako dugo da dođem do njega! Osim što je dobar koračni kamen za pečenje kolača punog kruha bez komercijalnog kvasca, smatram da je ovaj recept savršen za one vikende kad moram iskoristiti neke starter, ali nemam vremena i energije da napravim pravu kruh od kiselog tijesta , Volim oblikovati ovaj kruh u kruhove za lagane sendviče, ali svakako ga možete oblikovati u runde, ako želite više kruha u obrtničkom stilu.

Ako ste izvorno naišli na ovaj recept bilo kada između 2008. i 2008. kada sam ga prvi put objavio, preporučujem vam ponovno ispisivanje. Izvorni recept, napisan u novim danima pisaca hrane, definitivno je imao neke probleme. Ispričavam se zbog toga! Vrativši se sada, ja sam ugađao količine sastojaka, pojednostavio korake i dodao neke bolje opise pa znate što možete očekivati.

Ovo je još uvijek jedna od mojih omiljenih tjednih kruhova. Meka je i nježna sa samo ukusom tangove kiselog tijesta – upravo ono što volim u dobrom kruhu.

– Emma, ​​veljača 2014


Početnik Sourdough Sandwich Loaf

Izrađuje dvije kruhove

 • 1 1/4 šalice

  (10 unci) vode

 • 1 1/2 žličice

  kvasac

 • 2 šalice

  (16 unci) zrelog kiselog tijesta startera (vidi napomene recept)

 • 4 do 4 1/2 šalice

  (18 do 20 1/4 unce) svestrano brašno

 • 1 žlica

  košer soli (ili 1 skromna žlica kuhinjske soli)

Kombinirajte vodu i kvasac u posudu mješača stalka ili u veliku zdjelu za miješanje. Dajte kvasac nekoliko minuta da se potpuno otopi. Umiješajte u starteru s kiselim tijelom sve dok se starter uglavnom ne otopi (nekoliko krutih bitova je u redu).

Dodajte 4 šalice brašna i soli, i promiješajte da biste napravili skočni tijesto. Zahvaljujući tijelu za tijesto i mikseru na maloj brzini, umijesite tijesto oko 8 minuta. Alternativno, obratite tijesto na lagano obojenog brojača i rukom ga zgnječite. Dodajte brašno 1 žlica po potrebi, ako je tijesto ljepljivo poput gume za žvakanje, ali pokušajte izbjeći dodavanje previše. Tijesto je završeno gnječenje kada se ubraja u glatku kuglu koja je lagano ljepljiva na dodir i drži loptu oblik u ruci. (Pogledajte više informacija: Kako prepoznati kada se tijesto miješa.)

Očistite zdjelu za miješanje, filmom s malo ulja i vratite tijesto u zdjelu. Nekoliko puta okrenite da kaputi uljem, a zatim pokrijte. Neka se tijesto popne na toploj sobnoj temperaturi dok se ne udvostruči u rasutom stanju, 1 1/2 do 2 sata.

Jednom uskrsnuo, pretvorite tijesto na lagano obojenog brojača i podijelite ga u dva. Oblikujte svaku polovicu u grube kugle i pustite ih da ostanu 20 minuta. U međuvremenu, podmazujte dva 8 1/2 x 4 1/2 kolača.

Oblikujte svaku polovicu u sendvič. (Pogledajte više informacija: Kako oblikovati sendvič hranu.) Premjestite kruhove u kolače i pokrijte labavo. Pustite da se kelj te uzdižu sve dok ne počne pušiti nad rubom posude, 1 do 1 1/2 sata. Alternativno, stavite svoje kruhove u hladnjak i pustite da se polako uspe preko noći.

Kad vidite kruhove samo početak do ruba lonaca, počnite zagrijavati pećnicu na 450 ° F.

Odrezati vrh kruha nekoliko puta s nazubljenim nožem ili pecivom, i odmah ih gurnuti u pećnicu. Za crispier koru, spritz unutrašnjost peći s vodom koristeći vodu spritzer prije zatvaranja peći. Pecite 10 minuta, a zatim smanjite toplinu do 400 ° F. Nastavite pečenje još 25 do 30 minuta dok vrh kruhova ne postane tamno zlatno smeđa, a kruhovi se zvuče šupljima kada se dodiruju na dnu. (Ukupno vrijeme pečenja je 35 do 40 minuta.)

Tresti kruhove iz kolača i pustite da se potpuno ohlade na hlađenoj stalci.

Recipe Notes

Prije uporabe provjerite je li starter potpuno zrela. To bi trebalo biti šampon i miris vrlo kiselo.

Možete koristiti bilo koju količinu startera u ovom receptu do 2 šalice. Ako koristite manje, nadomjestite razliku s jednakim dijelovima brašna i vode po težini.

Cijela pšenica i cjelovite žitarice: Možete zamijeniti do 2 šalice višenamjenskog brašna u ovom receptu za cjelovit ili pšenično brašno.

Okrugli obrtnički kruhovi: Alternativno, oblikujte ovaj kruh u kruh i pecite ih na kamenu za pečenje ili unutar nizozemske peći. Ako pečete u nizinskoj pećnici, predgrijte nizozemsku pećnicu s pećnicom i ispeći kao i obično, uklanjajući poklopac u posljednjih pola sata pečenja.

Ovaj post i recept su ažurirani. Izvorno objavljen 17. travnja 2008.