Recept: Pjenušava krastavac Jagode Sangria

(Slika: Joe Lingeman)

Sangrijski bacač je sve što vam treba za početak zabave ovog ljeta. Pozovite nekoliko prijatelja, promijenite ih i razmotrite preostale pojedinosti nevažnim. Možete baciti nekoliko hamburgera na roštilj, napraviti neke strane i osjećati se kao prvak. No, iskreno, čak i ako ste upravo spojili sve što ima sireva u hladnjaku, krenite na polupraznu prašku humusa, a zatim naručenu u pizzu, to bi i dalje bilo slavlje. To je zato što je ova sangrija voćna, svježa i, što je najvažnije, gorko – i mjehurići uvijek čine zabavu.

(Slika: Joe Lingeman)

Najsvetnija Pitcher pića za vašu publiku

Koristeći Prosecco kao osnovu ove sangrije umjesto još uvijek crvenog ili bijelog vina automatski ga čini prikladnim za bilo koju vrstu zabave. Jagode i narančasti liker dodaju slatkoću, ali ova sangrija je daleko od pretjerano slatkih inačica koje su toliko česte. To je zahvaljujući velikom broju krastavih kriški u miksu, koji dodaju svježinu i dodir zelenog okusa na bacač kako bi uravnotežili stvari. Završite stvari s seltzerom za još više mjehurića koje nitko nikada neće požaliti.

3-Sastojci koktela

Ako ste željni poslužiti svečane koktele u gomili na svom sljedećem skupu, bilo da je riječ o improviziranom sretnom satu ili dvorištu, znajte da je jednostavno kao tri sastojka i vaš najveći vrč. To je sve što je potrebno za kick off party.

Pjenušava krastavac Jagode Sangria

Poslužuje 6 do 8


2 šalice narezane jagode


1 šalicu tanko rezanog krastavaca


1/2 šalice narančastog likera, kao Cointreau


1 (750 mililitra) boce prosecco, cava ili drugih suhih bijelih pjenušavih vina, ohlađeno


2 šalice seltzer ili klub soda, ohlađen

Led

Kombinirajte jagode, krastavac i narančasti liker u velikom vrču. Pokrijte i držite u hladnjaku najmanje 1 sat ili do preko noći.

Kada je spremna za posluživanje, dodajte prosecco i sodu soda. Lagano promiješajte kako biste se kombinirali. Okusite i po želji dodajte još seltzer. Za posluživanje, napunite čaše ledom. Dodajte nekoliko komada jagode i krastavaca iz bacača na svako staklo prije nego što ulijete u sangriju.