Recept: Špinat i slatki krumpir

Mislite da vegansku quiche nije moguće? Zahvaljujući snazi ​​slanutka, to je – i to je ukusno. Bez mlijeka i jaja ova slatka kvasca od krumpira i špinata još uvijek uspijeva biti ukusna i bogata – i zato što ne postoji nikakva kora za brigu o tome, ne bi bilo lakše baciti zajedno.

(Slika: Maria Siriano)

Chickpeas za pobjedu

Pjenušavo brašno od slanutka proteina bogato proteinima, zajedno s vodom na štednjaku, stvara gustu, kremastu kremšu kao bazu za ovaj veganski kvasac koji se može pojačati začinima i punjenjem po vašem izboru. Ovdje smo odabrali šarenu kombinaciju pečenog slatkog krumpira i bebe špinata, ali slobodno se prebacujemo u istu količinu bilo kojeg drugog prženog povrća ili zelenila. Malo prehrambene kvasac daje okusan okus koji je potreban za bilo kakve dobre potrebe. Jednom pečena, ova crustless quiche se može rezati i poslužiti za ručak, ručak, večeru i sve što je u međuvremenu.

Čitaj više: Dinamički duo pobjedničkog veganskog kvica


Špinat i slatki krumpir

Izrađuje 1 (9-inč) pita; oko 8 obroka

 • Sprej za kuhanje ili maslinovo ulje

 • 1

  veliki slatki krumpir (oko 8 unci), izrežen u 1/2-inch kocke

 • 1 žlica

  maslinovo ulje

 • Svježe mljeveni crni papar

 • 1 kupa

  brašno od slanutka

 • 1/4 kupa

  hranjivi kvasac

 • 1/2 čajna žličica

  košer soli, plus više za začin

 • 2 1/2 šalice

  voda, podijeljena

 • 1 kupa

  baby špinat (oko 1 1/2 unci)

 • 1 češanj

  češnjak, ribani

Namjestite stalak u sredini peći i zagrijte do 425 ° F. Obložite tanjur od pete od 9 inča sa sprejem za kuhanje ili tankim slojem ulja; Staviti na stranu.

Stavite kockice slatkog krumpira i ulja u medijsku zdjelu, posolite solom i paprom, i bacajte ih da se kombiniraju. Prijelaz na lim za pečenje i širenje u ravnomjerni sloj. Pecite do natječaja, 20 do 25 minuta. Postavite lim za pečenje na stranu da se ohladi. Smanjite temperaturu pećnice na 350 ° F.

U međuvremenu, kombinirajte brašno od slanutka, prehrambeni kvasac i 1/2 čajnu žličicu soli u zdjelu medija. Namotajte u 1 šalicu vode.

Donesite preostalih 1 1/2 šalice vode na pirjati u velikom tavi na laganoj vatri. Namotajte u smjesu slanutak. Vratite smjesu na pirjati i kuhati, stalno miješajući, sve dok zgusnute, 6 do 8 minuta.

Uklonite posudu s vrućine i lagano promiješajte u pečenom slatkom krumpiru, špinatu, češnjaku i nekoliko mrvica papra. Prebacite smjesu na podmazanu pita ploču i pecite dok kvržica nije čvrsta, oko 30 minuta.

Recipe Notes

Naprijed: Mješavina slanutak može se napraviti 1 dan unaprijed i pohraniti u hermetičan spremnik u hladnjaku. Kao što će se odvojiti i zgusnuti, umutiti ga rekombina prije dodavanja povrća i pečenje.

Skladištenje: Preostali kvasac može se pohraniti u hermetični spremnik u hladnjaku do 5 dana.