Recept: Piletina i ječam

(Slika kredita: Coco Morante)

Uz žitarice, bjelančevine i povrće sve u jednom loncu, ova juha je kompletan obrok za sebe! Ubačena u zdjele za brzu večeru u tjednu, ili pohranjena u termos za vrući ručak, to je savršen antidot za vaše zimske potrebe kuhanja.

Izvrstan je izbor nekih recepata za rukavice za upotrebu ostalog, kuhanog pileta, a ova juha je jedan od mojih favorita. S dodatkom limuna i oregana inspiriranog grčkom, njegov okrutan okus daje vam potrebnu svježinu, što vam zaboravlja da uopće jedete ostatke.

Budući da je riječ o kuhanju u tjednu, o kojemu govorimo, koristio sam nekoliko prečaca kako bi stvari bile brze i jednostavne. Jedna stvar, ječam koji brzo kuhava traje samo deset minuta da postane nježan i možete ga baciti izravno u juhu, a ne kuhati odvojeno. Kvekerova sorta dostupna je u većini prodavaonica prehrambenih namirnica, a Trader Joe’s također nosi vlastitu verziju.

(Slika kredita: Coco Morante)

Pileća juha koju kupujete u trgovini također znatno ubrzava stvari, ali svakako upotrijebite domaće stvari ako ih imate na raspolaganju. Možete čak i učiniti jednostavnijim ako kupite pre-sjeckani mirepoix mix ako vam se sviđa.

(Slika kredita: Coco Morante)


Piletina i ječam

Poslužuje 4

 • 1 žlica

  maslinovog ili biljnog ulja

 • 2

  velike mrkve, oguljene i kockice

 • 4

  cijela stabljika celera, kockica

 • 1

  srednje žuti luk, kockice

 • 1/2 čajna žličica

  origano

 • 1/2 čajna žličica

  sol

 • 1 kvart

  pilići s niskim sadržajem natrija (prodavaonice ili domaće)

 • 1 kupa

  voda

 • 1 kupa

  biser ili ječam koji brzo kuha

 • 2 šalice

  kuhana piletina

 • 1 do 2 žlice

  svježi sok od limuna, na okus

 • Peršin, za ukras

Zagrijte ulje u srednjoj (3 do 5-kvart) nizozemskoj peći ili juhu s južnim dnom. Dodajte mrkve, celer, luk, origano i sol. Umiješajte povrće s uljem, a zatim pokrijte lonac i pustite da se povrće znoj dok se luk nije proziran i mrkve omekšaju, oko 10 minuta. Nema potrebe za promiješanjem dok se povrće znoji.

Dodajte pileći juhu, vodu i ječam u lonac. Donesite na pirjati, a zatim pokrijte i skrenite na nisko. Pustite da se pirjate dok se ječam ne kuha, 10 do 30 minuta, ovisno o raznolikosti koju ste koristili.

Otkriti lonac i dodati kuhanu piletinu. Dopustite da se zagrije kroz oko 2 minute, zatim dodajte 1 žlicu soka od limuna. Okusite i dodajte sok od limuna, sol ili papar okus. Poslužite odmah, ukrašeno peršinom po želji.

Recipe Notes

Volim svoje juhe s velikim prinosom limunovog soka – to doista spaja stvari! Počnite s jednim žlicom, okusite i dodajte više ako želite.

Vrlo brzo kuhanje ječma relativno je novi proizvod, a to je sjajno tjedno odrezak za držanje pri ruci, jer je potrebno samo 10 minuta kuhati. Kupujem na Trgovačkom Joeu, a Quaker također čini raznolikost.

Ako nemate kuhani piletinu na ruku, možete napraviti ovaj recept sa sirovom piletinom. Dovoljno je dodati 1 1/2 pounds cubed, sirovi piletina u lonac nakon što je povrće završio znojenje, i pili do opaka i kuhali kroz.