Recept: Pileći pileći fajovi

(Slika: Christine Han)

Razgovarajmo o fajita efektu. To je trenutak restorana kada se poslužitelj sklanja uz cvrčanje pladanj fajita i sve glave koje se okreću zvuku i aromi začinjenih mesa, paprike i luka koji prelaze preko stola. Ako ste bili dovoljno pametni da biste naručili taj pladanj, uživate dok skupljate topla tortila sa svim toppings i mesom svježe iz tava.

Ponovno pokretanje tog izvrsno zadovoljavajućeg fajita učinka kod kuće lakše je nego što mislite, a čak možete napraviti dovoljno za dijeljenje, zahvaljujući vjerodostojnoj, uvijek svestranoj ploči.

Jednostavno Chicken Fajitas: Pogledajte video

Ploča za listove: Poster Child of Hands-Off Cooking

Ljepota ovog jela je da jedan lim za pečenje može proizvesti dovoljno fajita da bi se hranila gladna mnoštva. Dobivanje puno okusa u piletinu zahtijeva samo nekoliko sastojaka zamrzivača i neko brzo mariniranje dok zagrijava pećnicu. Sjeckanjem pilećih prsa u tanke komade prvo, ima više površine za apsorbiranje okusne marinade, i oni će kuhati mnogo brže.

Nakon što je piletina pečena na vruću tavu, ostavljena je na stranu dok paprike i luk kuhaju na istoj tavi, a tortile zagrijavaju u stablima na drugom stalaku za pećnice. Možda biste bili u iskušenju da stavite piletinu i papriku na različite listove za pečenje i kuhate ih u isto vrijeme, ali hrana će se pariti i ne kuhati kao lijepo. Osim toga, piletina koristi od nekog vremena odmora da ostane lijepo i sočno kada se isjecka, a povrće upija neke od pilećeg okusa iz tava.

(Slika: Christine Han)

Ove fajitase trebaju samo 20 minuta ukupnog vremena kuhanja u pećnici, što je samo o pravoj količini vremena za pripremu vaših preljeva. Odrežite avokado ili napravite guacamole, otvorite omiljeni štapić salse i izrezajte limes da biste stisnuli preko fajita. Čeka čarobna večera na limu!

Pileći pileći fajovi

Poslužuje 8 do 10

 • Za piletinu i papriku:
 • 3 funti

  bez dlana, pileće prsa bez kože

 • Košer soli

 • Svježe mljeveni crni papar

 • 1/3 kupa

  plus 2 žlice biljnog ulja, podijeljeno

 • 1/4 kupa

  svježe stisnutu sok od limete (od oko 3 limes)

 • 1 žlica

  čili prah

 • 1 1/2 žličice

  mljevenog kina

 • 2 klinčić

  češnjak, sitno sjeckani

 • 16 do 20

  malih brašna ili kukuruznog tortila

 • 3

  srednje bell peppers, izrezati u 1/2-inch kriške

 • 2

  srednjeg žutog ili crvenog luka, prepolovljena i izrezana na 1/2-inčne kriške

 • Za posluživanje:
 • Guacamole ili odrezani avokado

 • Salsa

 • Kiselo vrhnje

 • Lime klinovi

Odrežite pileće prsa na pola vodoravno (također poznat kao leptir). Posolite kokoš s solom i paprom.

Pomaknite 1/3 šalice ulja, sok od limete, prašak chilija, kumin i češnjak zajedno u zdjelu za pečenje od 9 do 13 inča. Pileće komadiće stavite jednu po jednu u marinadu, svaku od njih odložite u kaput. Rasporedite piletinu u ravnomjerni sloj, u redu je da se stave i preklapaju. Pustite da sjedite na sobnoj temperaturi dok zagrijavate pećnicu, 20 do 30 minuta.

Namjestite 2 police za podjelu pećnice u trećine i zagrijte do 500 ° F. Stavite obloženi lim za pečenje u pećnicu dok se zagrijava.

Pažljivo izvadite pečenje iz peći. Uklonite piletinu iz marinade, ostavljajući višak marinade kaplje i stavite u jedan sloj na vrućem papiru za pečenje.

Stavite piletinu na gornji stalak i pečite dok se ne kuhate ili registrirajte na temperaturi od 165 ° C na termometru za očitavanje, oko 10 minuta. U međuvremenu postavite dva velika lista aluminijske folije na radnu površinu. Stisnite 8 do 10 tortila na svakom listu folije i umotajte u foliju. Stavite paprike i luk u veliku zdjelu, skočite s preostalim 2 žlice ulja, posolite solom i paprom, i bacajte na kaput.

Pričvrstite kuhanu piletinu na veliku ploču ili ploču za rezanje, šator labavo s folijom, i ostavite na stranu za odmor. Izlijte svu suvišnu tekućinu na limu za pečenje. Premjestite paprike i luk na sada prazan list za pečenje i razmazite u ravnomjerni sloj.

Stavite list za pečenje na gornji stalak i stavite folijske pakete tortila na donju policu. Pecite dok se paprike i luk ne omekša, oko 10 minuta.

Pecite pile u 1/2-inčni širine komada preko zrna i prenesite na posluživanje pladanj. Prenesite paprike na posudu za posluživanje ili pladanj. Poslužite uz zagrijane tortile, guacamole ili avokado, salsa, kiselo vrhnje i lime.

Recipe Notes

Naprijed: Pileća marinada se može napraviti i čuvati u hladnjaku do 2 dana. Neka se na sobnoj temperaturi i umuti opet prije uporabe.

Skladištenje: Ostaci se mogu pohraniti u hermetični spremnik u hladnjaku do 4 dana.