Recept: Pileće grudi Jacquesa Pépina

(Slika kredita: Lauren Volo)

Imam stvar za kolače hrskavog pileta. Ne nužno pileći nuggets – iako dobre mogu pasti u ovu kategoriju – ali piletina koja je bila odrezana u komade, kuhana je sve do hrskavog i dobro se jede u jednom ili dva ugriza. Što da kažem? Samo tražim radost u obliku slanog, mesnatog, hrskavog otkrivenja.

Kad sam došao preko ovog recepta u knjizi Jacquesa Pépina, Poulets i mahunarke: moje omiljene pileće i povrće receptima, Bio sam malo iznenađen. Sjećam se skeniranja kroz sastojke i metode, uzimajući više uzbuđen kao što sam išao dalje. Jesam li upravo pronašao moj idealni pileći nugget? Svi su znakovi pokazivali zlatnu, hrskavicu da. Nije bilo napora za prženje, bez dubokog prženja, i nije bilo potrebno nered. Umjesto toga, ovaj recept obećao je sve što je želio moje srce s hrpim-piletinom, uz pomoć malo Wondre brašna i nepotrebnog tava. Čokolada i peršin dodani su na kraju za jedan konačni procvat okusa, ali to je bila metoda pripreme piletine koja me stvarno dobila.

Pileće prsa od limuna i češnjaka Jacques Pépina:
Gledaj video

Čuda Wondre

Ovo je rečenica koja me je prodala na ovom receptu: “Kocke pilećih grudi potječu od brašna, pržene preko visoke vrućine u ulju i maslacu, a završile češnjakom i peršinom i svježim sokom limuna.” Dok čitam, klanjem glavom Da jer mogu zamisliti konačni proizvod – zlatni i hrskavi – ali ono što nisam slikala bila je Wondra brašno. A Wondra je ključ.

Wondra je prilično fino mljeveni brašno koje je prethodno prerađeno. Kad udari vrućinu ili dolazi u dodir s tekućinom, ona se ne nakuplja, što stvara laganu i hrskavu prevlaku na piletinu koja nikada ne dobiva debela ili gumasta. Možete zamijeniti sveobuhvatnu brašnu “ako to morate” kako Jacques sugerira – ali, prijatelji, Wondra to vrijedi.

Češnjak i peršin dodan na kraju je lijep dodir, ali smatram to jednim načinom da se ova jelo (vrlo elegantan način). Većinu vremena, nalazite me da se ova pilića ugrize u umak za roštilj s veseljem.

(Slika kredita: Lauren Volo)


Jacques Pépinove češnjake s pilećim prsima češnjakom i peršinom

Poslužuje 4

 • 3

  bez kostiju, bez kože polovice pilećih dojki (svaka oko 7 unci), izrezane u kockice od 1 do 1 1/2 inča

 • 2 žlice

  Wondra brašno

 • 1/2 čajna žličica

  sol

 • 1/2 čajna žličica

  svježe mljeveni crni papar

 • 2 žlice

  maslinovo ulje

 • 1 žlica

  sjeckani češnjak

 • 3 žlice

  sjeckani svježi listovi peršina

 • 2 žlice

  Neslani maslac

 • 1

  srednji limun, kvadrant

Osušite kockice piletine papirnatim ručnicima i postavite ih u srednju posudu. Dodajte brašno, sol i papar i bacajte da se kombiniraju. Toplina ulja u tanjur od 12 inča (po mogućnosti ne-stisnuta) na visokoj vrućini, sve do vrućeg, ali ne i pušenja. Dodajte kockice piletina i kuhajte u jednom sloju, povremeno okrećući, dok ne kuhate, oko 3 1/2 minuta. U međuvremenu, kombinirajte češnjak i peršin u maloj zdjeli.

Dodajte maslac i smjesu peršina u tavu i pecite još 1 minutu, potresajući tavu povremeno da se kape piletinu.

Da biste služili, podijelite između četiri tanjura, dodajte klin od limuna na svaku ploču i poslužite se u roku od 15 minuta.

Recipe Notes

Zamjena za Wondra brašna: Umjesto brašna Wondra može se zamijeniti cjelovita brašna.

Skladištenje: Ostaci se mogu pohraniti u hermetični spremnik u hladnjaku do 4 dana.