Recept: pečeni kupus za bebe

Prošli sam vam tjedan pokazao neke kupuse koje sam kupio na tržištu holivudskih farmera u mom postu o pada na tržišta poljoprivrednika drugih gradova. Ove male dragulje veličine šake zazvele su mi, pa sam kupio oružje, a da ne znam kako ću ih kuhati. Nisam ih želio previše mučiti, ali želio sam topao, utješno jelo s nekim svinjskim odrescima na žaru na kišnoj noći.

Počela sam ih rezanjem na pola. (Pogledajte taj divan uzorak, ne izgleda kao netko dopire do neba?) Zatim sam ih kuhao u malo od piletine zaliha oko jedan sat. Po završetku procesa kuhanja, davala sam kupusima prskanje balzamovog octa i meda za slatkoću i boju i krušne mrvice za teksturu.

Svaka od tri vrste kupusa imala je drugačiji okus i teksturu. Hands down najukusniji je Napa kupus, ali sva tri su imali izvrsno okus i bili su lijepi kompliment na nekim svinjskim odrescima na žaru.

Pečeni kupus za bebe
služi 6 kao bočnu posudu

1 1/2 lbs bebe kupusa (ili bilo koje veličine kupus težak ukupno 1 1/2 lbs)
3 žlice maslinovog ulja
1/4 šalice piletine ili vode
1/2 čajna žličica grube soli
1/2 čajnu žličicu svježe mljevenog crnog papra
1 žlica balsamskog octa
2 žličice meda
2 žlice mrvica kruha

Zagrijte pećnicu na 400 °. Postavite stalak na središnju šipku. Posudu za pečenje masti (9 “x13” ili blizu) s 1 žlicom ulja.

Peel off i odbaciti bilo nevolji vanjski listovi na kupusa. Izrežite svaki kupus na pola (ili četvrtine ako koristite veliki kupus) i dogovorite komade, sjeckani prema dolje, u jednom sloju u posudi.

Slijetanje preostalih 2 žlice ulja i zaliha. Pospite solju i paprom. Dobro pokrijte folijom i stavite u pećnicu kuhati dok povrće ne bude nježno, oko 1 sat.

U međuvremenu, napravite sirup miješanjem octa i meda.

Uklonite foliju, pažljivo okrenite kupus s kvačicama i ravnomjerno iscijedite ocat i med sirup, a zatim krušne mrlje na rezanim stranama kupusa. Kuhajte, nepokrivene, još 10-15 minuta, sve dok kupus ne počne smeđe.

Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.