Recept: špageti s Mascarpone, Meyer limun, špinat i lješnjaci

(Slika: Joe Lingeman)

Nedavno smo imali dva susreta s mascarpone sirom u tjestenini. Jedan je vidio ovu tagliatelle s špinatom, mascarponom i parmezanom preko Jamie Oliverove web stranice; drugi je hvatanje rep kraja britanskog kuharskog show gdje domaćin je stvaranje mascarpone-limun spageti. (Osjećamo englesku temu.)

Ovo je naša verzija, koja posuđuje malo od obje, ali ima svijetli okus Meyer limuna plus pržene lješnje, što se ispostavilo da je najbolji sastojak svih.

(Slika: Joe Lingeman)

Mascarpone je mekan, slatki slatki sir (ne slatko, ali blago i mliječno sa samo najmanjim zalogajem). Meyer limun ima istu kvalitetu: slabiji od običnog limuna, ali još uvijek kolač. Oni čine veliki umak zajedno, lakši od tipičnog umaka od vrhnja, ali još uvijek svilenkast i bogat.

Lješnjaci su bili u posljednji trenutak. Tjesteninu smo napravili jednom bez njih, a isprobali smo i nekoliko ugriza s orasima posipanim na vrhu prije nego što smo cijelu ulovili u tavu. Oni su zaista pojačali ovo jelo na nešto posebno, po našem mišljenju, dodavanjem druge teksture i okusa.

Nismo se gnjavili prije kuhanja špinat. Umjesto toga, bacili smo ga s toplom tjesteninom i umakom, dodavajući malu količinu vode od tjestenine kako bi smjesa ostala rastrgana dok smo ga nastavili zagrijavati uz niski plamen. Špinat nestaje ni u kojem trenutku. Zapravo, cijelo jelo ne traje duže od 15 minuta da se skrene zajedno.

Testerove bilješke

Prvi put sam napravio ovo jelo prije četiri godine. Imala sam prijatelje iz kuće koji su me malo posjetili u Italiji i željela sam ih pozdraviti sa zabavnim jelom. Dok je proljeće bilo samo na vrhuncu, htjela sam napraviti nešto što se osjećalo svježe, ali je još uvijek utješno za brze dane koje smo imali u sjevernoj Italiji. Ovaj recept mi ​​je pjevao, s uključivanjem lješnjaka, koje su bile obilne tamo gdje sam živio. Na kraju je bio takav uspjeh i prekrasna uspomena – starih prijatelja sa mnom na trenutak na stranom mjestu s dijeljenjem slavljeničkog obroka.

Godinama kasnije ovo je jelo koje još želim u ovo doba godine. To je sofisticirani, a ipak divlje jednostavan za napraviti – savršen izbor za večeru ili samo obrok srednjeg tjedna, a želite se osjećati malo posebnijim. Preporučujem vam da slijedite recept kao što je to. Neki svibanj želite bacati češnjak ili dodati crticu crvene paprike pahuljice, ali pokušati pustiti sastojke ovdje govore za sebe – oni žele i koji će vas wow. Također je jako vrijedno tražiti Meyerov limun ovdje (Trader Joe ih nosi!), Kao što osjećam da to čini razliku; nježne cvjetne, slatke note koje agrumi pomažu staviti ovo jelo na drugu razinu.

– Sheela, travanj 2018


Spagetti s Mascarpone, Meyer limun, špinat i lješnjaci

Služi kao glavno jelo

 • 1/2 kupa

  mascarpone sir

 • Vrlo usitnjena zest od 1 medija Meyer limuna

 • Sok od 1 medija Meyer limun (oko 3 žlice soka)

 • 1/2 čajna žličica

  košer soli

 • 1/4 čajna žličica

  svježe ribani muškatni oraščić

 • Svježe mljeveni crni papar

 • 8 unci

  suhe špagete

 • 5 šalice

  labavo pakiranog štenada ili grubo sjeckani redoviti špinat

 • 1/2 kupa

  sjeckani, prženi lješnjaci

Dovedite veliku posudu vode za kuhanje i sol velikodušno. U međuvremenu stavite mascarpone, zest, sok, sol, muškatni oraščić i nekoliko mljevene paprike u malu zdjelu i umutiti za kombiniranje; Staviti na stranu.

Dodajte špagete u kipuću vodu i kuhajte do al dente. Rezervirajte oko 1/2 šalice vode tjestenine, a zatim iscijedite tjesteninu.

Vratite tjesteninu u posudu na nisku toplinu. Umiješajte u umaku od mascarpone. Dodajte špinat i bacajte, tako da špinat počinje hodati. Dodajte otprilike polovicu rezervirane tjestenine (više ako je potrebno) kako biste umak zadržali, ali ne previše vodene. Nastavite kuhati i bacajte dok se ne kuha špinat. Dodajte lješnjače i pomiješajte ih da se kombiniraju. Poslužite odmah.

Recipe Notes

Skladištenje: Ostaci se mogu pohraniti u hermetični spremnik u hladnjaku do 3 dana.