Recept: osnovna kora pita

Kolači i pita križevi imaju korijene u jednom osnovnom receptu, ali postoji mnoštvo sitnih varijacija koje pekari raspravljaju beskrajno. Maslac, skraćivanje, votka – toliko mnogo načina za ugađanje kore korica! Mi zapravo nismo baš dobri u tijestu od pita; mi smo mnogo bolje kod maslac bogati kolači i kolači. Zato smo u potrazi za poboljšanjem naših pita. Evo formule koju trenutno koristimo; radi dobro za nas, ali slobodno dodajte i vlastitu varijaciju!

Kako napraviti pita kora: Pogledajte video

Koštice svih masnoća mogu biti previše bogate i malo masne. S druge strane, sve skraćivanje korica može biti previše krut i teško ga je izvesti. Ali mi volimo prljavštinu skraćivanja i okusa maslaca. (Još niste kušali zdjelu!)

Ovaj recept ima 2 dijela maslaca za skraćivanje jednog dijela. Koristimo ne-hidrogeniziranu varijantu skraćivanja biljaka, iako smo nažalost primijetili da ovo nije baš dobro za pite. Koristite ga za zdravlje, ili bacajte oprez na vjetar za mjesečnu gozbu i napravite ga s lošim starim stvarima. Ovisi o tebi.

Također, ovaj recept čini dovoljno tijesta za tri 9 “ili 10” kore; vjerojatno biste mogli iscijediti četiri 9 “kora ako ste bili super škriljavajući od tijesta. Iako je kora pita ne toliko puno posla, to traje duže vrijeme, tako da mi se sviđa recept koji će nam dopustiti da zamrzujemo dovoljno za par Dodatne pite. Imamo jednu dvostruku koru pita od dubokog zdjela i jednu krmu iz ovog receptora.

Još jedna napomena o metodi: volimo naš procesor hrane za izradu tijesta i kolača. ALI. Bili smo u borbi s tijestom i pitali se je li to zato što naš procesor hrane odmah smanjuje masnoću u previše sitne i prejednake dijelove. Nježna prljavština torta od tijesta dolazi u velikoj mjeri od nepravilnosti masnoće, jer se radi u brašnu. Ovaj put smo koristili naše prste i bilo je puno bolje. Napuštamo procesor hrane na kratke kolače i tijesto, za sada.

Osnovna pita

Priprema tijesto za 3 (9 inča) kora

 • 4 1/4 šalice

  svestrano brašno

 • 1 1/2 žličice

  sol

 • 2 žlice

  fino bijeli šećer (izborno)

 • 1 kupa

  ohlađeni maslac

 • 1/2 kupa

  ohlađen skraćivanje

 • 1/2 do 3/4 kupa

  ledeno hladnu vodu

Pripremite 3 velika komada plastičnog omotača ili papira od voska lagano zamagljivanjem s prskanjem za pečenje.

Pomiješajte brašno, sol i šećer, ako koristite. Izrežite maslac u fino komade nožem. Udahnite u posudu s brašnom. Spustite skraćivanje za čajne žličice. Koristeći vrhove prstiju, brzo preradite masnoću u brašno, stisnite i cijepite i lagano valjkom svaki komad maslaca.

Kada većina maslaca i skraćivanje nije veća od velikog graška ili lime graha, zaustavite. Neki dijelovi će i dalje biti nepravilni, ali uglavnom bi trebalo biti sve utrljano zajedno. Sve masnoće treba obložiti brašnom.

U drips i kapi, sipati u vodu, zaustavljanje nakon prve polovice šalicu. Brzo s rukama pokušajte nacrtati tijesto zajedno u kuglu. Ako se velike nakupine i dalje pada ili raspadne, dodajte vodu samo dok se ne sjedne i možete odabrati cijeli grumen u rukama. Nemojte ga miješati više od toga – samo ga nježno nacrtajte.

Odvojite na tri dijela i nježno pritisnite na debele diskove. Zamotajte svaki u pripremljenom papiru i stavite ga u hladnjak na najmanje sat vremena ili u zamrzivač dok se ne ohladi.

Da biste prethodno ispeći, izradite disk od tijesta između dva listova papira od voska. Pritisnite u podmazanu pita. Odrezati rubove i približiti rubu. Stavite natrag u hladnjak ili zamrzivač dok ne ohladi, i zagrijte pećnicu na 375 ° F. Izvadite pita iz hladnjaka i nekoliko puta ubrizgajte dno vilicom. Peći na donjoj pećnici stalak za 18-20 minuta ili dok pečena, ali ne usmrćena.

Tijesto može biti dobro omotan i zamrznut dok je potrebno.

Više kolača
• Više savjeta o koricama pita: Pitanja za Allie: Zašto je moj pita tijesto smanjuje?
• Dobar proizvod: Tupperware kolačići
• Pie Crust Bag – Dorie Greenspan voli ovu stvar tako da sada i mi želimo jedan previše!
• DIY Graham Cracker Crust

(Slike: vjera Durand)