Recept: Noćenje zobene pahuljice s marelicama i mlaćenicom

Kada smo dali daleko od onih Crock-Pot Versaware spor kuhala, pitali smo čitatelje što će napraviti u njihovom sporom štednjaku. Čitač Louie C rekla je da će preko noći napraviti zobene pahuljice mlaćenicom i marelicama.

Pa, barem dva čitatelja odmah su željeli recept! I obožavamo i zelenu čašu, pa kada Louie C ljubazno je dao recept koji smo testirali i jeli ga dva puta. Evo, za jutarnji užitak zobene pahuljice!

Evo čitatelja Louie C-a izvorni recept, objašnjenje i jedan od glavnih odricanja od odgovornosti. Zamijenili smo recept koji slijedi samo malo – pogledajte naše objašnjenje u nastavku.

Moj kuhalo ima samo jednu temperaturu, koja je prilično visoka i kao rezultat toga nikad nisam uspjela – završim s debelom gumenom korom na dnu i vrhom koji se mora ukloniti i baciti – to je pravi otpad. Međutim, radi na stovetopu, uz laganu prilagodbu količine tekućina, a ne mogu se smatrati nikakvim razlogom da ne radi u sofisticiranijoj oplati. Predložio sam recept drugima koji su to uspjeąno uspjeli, iako nisu svi voljeli mlaćenicu.

Prilagođena je iz vrlo dobre “Good Eats” epizode Alton Browna o zobenom brašnom prije nekoliko godina, što je prvo što me natjeralo da razmišljam o tome da zobena kaša bude preko noći.

1 šalicu zelene šećerne žice, 1 do 2 žlice smeđeg šećera, 1 šalicu sušenih marelica u četvrtine i / ili bilo koje drugo sušeno voće koje vam se sviđa, 3 i pol šalice vode i 1 šalicu mlaćenice. Čujem da može kuhati 7-8 sati na niskoj, pa čak i onima koji nisu voljeli mlaćenicu, rekao je zobeno brašno savršeno kuhano i količina tekućina dobro uravnotežena.

Dvaput smo testirali i dok smo na samom dnu pronašli nešto goruće, osjetili smo da nismo dobili taj gumeni vrh. Također, ovaj put smo testirali drugi put s greased liner i da je činilo da pomažu spaljivanje i sticking.

Najbolja stvar o ovom receptu je kako se sušene marelice omekšaju i raspršuju preko noći. Postaju puni, sočni i meki. Njihov okus se također širi kroz zobene pahuljice; postojala je jaka kositar i narančasta boja za zobene pahuljice.

Sada, o mlaćenici. Svi smo za mlaćenicu i njezinu tangy svježinu. Ali ovdje smo osjećali da je malo previše kiselosti receptu. Mi (i naši prvaci za doručak) preferirali smo drugu inačicu s pola / pola i mlijekom. Marelice već daju receptu toliko tvrdokorno da smo osjetili da je mlaćenica malo. To bi moglo biti drugačije napravljeno na štednjaku. Ali to je naša želja – probajte sami i vidite.

Noćenje zobene pahuljice s marelicama i mlaćenicama
1 šalica zelene čađe
3 žlice smeđeg šećera
1/2 žličice soli
1 šalica sušenih marelica, odrezanih u male komadiće
3 1/2 šalice vode
1 šalice mlaćenice, mlijeka ili vrhnja
1 čajnu žličicu vanilije
3 žlice pšeničnog mekinje (po izboru)

Prosijite posudu za Crock-Pot sa sprejem za kuhanje ili trljajte maslacem. Pomiješajte zob, smeđi šećer, sol i marelice. Ulijte u vodu, mlijeko i vaniliju i promiješajte. Dodajte pšenično mekinje, ako želite. Uključite malo i pokrijte. Kuhajte 7-8 sati. Poslužite s dodatnim mlijekom i šećerom.

Hvala na receptu, Janice!

Više doručka
• Osnovna formulacija Granola
• Anketa: Što jedete za doručak?
• Dva žitarica koju volimo
• Spaetzle za doručak

(Slike: Faith Hopler)