Recept: muževi koji osvajaju kolače od kikirikija

Kad je moj muž i ja bili u ranoj fazi izlaska, živio sam u Minneapolisu i živio je u hladnom, smrznutom gradu Duluth. Vozili smo se vikendom i nedjeljom, kad bismo išli na odvojene putove, predao sam mu za skrbni paket pečene robe (bio sam uvjeren da u Duluth-u nema nikakvih pristojnih pekara). U njemu se nalazilo ono što mi je od tada rekao, “kolačići od maslaca od kikirikija koji su ga osvojili.” Oni su jednostavni bez buke, bez truda, ali darn ako nisu najbolji kolačić od maslaca od kikirikija koje ste ikad kušali … ne stvarno…

Kolačići dobiveni mužem od kikirikija

3/4 šalice Jif kikiriki maslac (Da, to mora biti Jif!)
1/4 šalice ne-hidrogeniranog skraćivanja
1/4 šalice slanutog maslaca, na sobnoj temperaturi
1 1/4 čaše čvrsto upakiran svijetlo smeđeg šećera
1/4 šalice punog mlijeka
2 žličice vanilije
1 jaje, na sobnoj temperaturi)
2 šalice brašna
1 žličica soli
1 čajnu žličicu sode za pečenje

Zagrijte pećnicu na 375 ° F. Linija 2 velike listove kolačića s pergamentnim papirom

Kreirajte maslac od kikirikija, skraćivanje, maslac i smeđi šećer u zdjelu mješalice. Dodajte mlijeko, vaniliju i jaje i pomiješajte dok ne sjedinete.

Dodajte brašno, sol i soda za pečenje. (Bilješka: Možete ih prethodno umiješati u zasebnu zdjelu, ali za ovaj recept možemo pronaći sve dok se sol i soda za pečenje na vrhu brašna prije miješanja, to ispada sasvim u redu!) Pomiješajte dok se brašna ne kombinira, i miješajte još 20 sekundi.

Stavite posudu u zamrzivač barem pola sata. Prednost je sat (ovo tijesto će ostati sjajno u zamrzivaču nekoliko mjeseci).

Koristite 1/4 šalicu kolača za postavljanje kuglica tijesta 2 inča razdvojiti na cookie listova.

Stavite u pećnicu i pecite 7 minuta. Zakrenite tanjure naprijed i natrag i vrh prema dnu u pećnici i pecite još 5 minuta.

Odmah uklonite iz pećnice i pomaknite papir za perganje na hlađenje. (Bilješka: Držanje ih na tavi nastavit će pečenje kolačića, ostavljajući vas mrvljenom teksturom koja, iako je još uvijek ukusna, nije kao muž pobjednica. )

Dopustite da sjedite 2 minute na pergamentu i pritisnite ga s krumpirom. To će stvoriti jednolične oznake na vašim kolačićima i pritiskom neugodnih centara zadržavajući kolačić vlažan i ukusan. Cool i uživajte! Držat će se do tjedan dana u hermetičanoj posudi, ako možete zadržati ruke iz kolačića!

Bilješka: Važno je da se tijesto ohladi prije pečenja. Zbog svog (ukusnog) sadržaja masnoća, tijesto nikada ne smrzava stjenovitu krunu, što znači da ga možete napraviti dan unaprijed i bacajte ga u zamrzivač bez brige. Ako je tijesto topao, čak i malo, širi se i daje vam razrjeđivače kolačića koji će imati isti okus, ali tekstura velikog žvakalnog kolačića je malo ljepša i čini ljepšim kolačićima!

To je zajamčeno osvajanje srca mladih i starih! Uživati!

povezan: Internet Sensation: No-brašno, bez maslaca krumpira od kikirikija izmijenjeni

(Slike: Sarah Rae Trover)