Recept: Mliječna čokoladna Bundt kolač

Kremasto, ohlađeno, slatko i bogato, čokoladno mlijeko je dragocjena memorija iz djetinjstva zbog dobrog razloga. Kad se doda Bundtovoj kolači, stvara mutno čokoladno okus koji je malo mračniji, zaokružniji i nježniji od tvrdokorne tamne čokolade. Ako ste ljubitelj mlijeka i čokolade u bilo kojem svojstvu, ovo kolač je napravljen za vas – i to je samo molba za hladnu čašu mlijeka.

Zašto čokoladni mlijeko?

Čokoladno mlijeko ključni je sastojak ove torte. Dodaje okus mlijeka čokolade, koji je potkrijepljen rastopljenom čokoladom i likerom. Mliječna čokolada također dodaje slatkoću (primijetit ćete da je rezultat toga nešto manje šećera). Osim promoviranja čistog mliječnog okusa bez iote kave, emulgatori čokoladnog mlijeka pomažu u postizanju čvrstog kolača koji je savršen za rezanje i jedenje.

(Slika kredita: Lauren Volo)

3 vrste čokolade koje trebate u ovoj torti

 1. Čokoladno mlijeko: Odaberite mliječnu čokoladu koju volite piti. Jednostavno je to.
 2. Mliječna čokolada: Kao i čokoladno mlijeko, odaberite čokoladu koju uživate u jelu. Napravio sam ovaj kolač vrlo finim švicarskim i belgijskim čokoladama, kao i bombonima, ali razlika je zanemariva.
 3. Čokoladni liker: Čokoladni liker je alkoholno piće koje često služi istom poslu kao i ekstrakt u pečenim proizvodima. Za ovaj recept možete upotrijebiti liker čokolade kao što je Godiva, ili tekući liker kremastih kremastih kremastih ulja kao što je Cadbury Cream ili Creme de Cacao. Piće se spali kad se kolač peče pa je sigurno za djecu. U ovom kolaču, čokoladni liker dodati okus sigurno, ali najbolje od svega ostavlja svoj čokoladni parfem uvučen u tortu. Ako ga nemate, jednostavno ga preskočite, ali miris je opojan.

  Usput bih izbjegao Khalua, Tia Maria. ili još jedan čokoladni i još jedan okusni liker, tako da mliječna čokolada ostaje ispred i središte.

Kolač od mliječne čokolade

Izrađuje 1 (10-inčni) Bundt kolač, služi 10 do 12

 • Sprej za kuhanje

 • 2 štapići

  (8 unci) slanog maslaca, na sobnoj temperaturi

 • 1 kupa

  granulirani šećer

 • 2 šalice

  svestrano brašno

 • 3/4 kupa

  prirodni nezasićeni prah kakao

 • 2 žličice

  prašak za pecivo

 • 1/4 čajna žličica

  soda bikarbona

 • 3/4 čajna žličica

  finu sol

 • 4

  velika jaja, na sobnoj temperaturi

 • 4

  velike žumanjke, pri sobnoj temperaturi

 • 1 1/2 šalice

  mlijeko ili čokoladno mlijeko, na sobnoj temperaturi

 • 8 unci

  mliječna čokolada, rastopljena

 • 2 žlice

  liker čokolade

 • 2 žličice

  ekstrakt vanilije

 • Čokoladni sirup, za sjeckanje (po izboru)

 • Sladoled šlagom ili sladoled od vanilije, za posluživanje (izborno)

Rasporedite stalak u sredini peći i zagrijte do 325 ° F. Obložite posudu od 12 šalica Bundt ili posudu s posudom za kuhanje i stavite na stranu.

Stavite maslac i šećer u zdjelu mješalice stalka opremljenog s pričvršćenom lopaticom. (Alternativno, koristite električnu mješalicu za ruku i veliku zdjelu.) Pobijedite na srednjoj brzini sve dok maslac bude ljut i lakši u boji, od 4 do 5 minuta, povremeno zaustavljajući da se po potrebi skrivao strane i dno posude.

U međuvremenu, umiješajte brašno, prah kakao, prašak za pecivo, soda za pečenje i sol u veliku zdjelu i stavite na stranu.

Dodajte jajašca i žumanjke jednu po jednu na srednju brzinu do mješavine maslaca, udarajući nakon svake dodavanja sve dok ne budete potpuno uklopljeni. Smanjite brzinu na nisku razinu, dodajte pola smjese brašna i tuku dok se ne ugradite. Dodajte mlijeko, vaniliju i otopljenu čokoladu i tuku se na srednjoj brzini sve dok se ne ugradite. Zaustavite mješalicu i povucite po stranama i dnu posude. Dodajte preostalu mješavinu brašna i udarajte na malu brzinu sve dok ne budu ugrađeni.

Premjestite tijesto na pripremljenu tavu. Spustite vrh tijesto s gumenom lopaticom koja je raspršena sprejem za kuhanje kako bi se spriječilo zabijanje.

Pecite dok tester umetnut u središte kolača ne izađe čist, 50 do 60 minuta. Pustite da se ohladi u tavi 20 minuta. Preokrenite hlađenje preko tava za kolače. Čvrsto držite žičanu nosaču i dno s kolačem, lagano okrenite tavu na stalak tako da se dno okrene prema gore. Uklonite posudu i potpuno se ohladite prije posluživanja.

Sirovi sirup preko vrha na vrhu ako se koristi. Poslužite svaku odrezak sa šlagom šlagom ili šlagom od sladoleda.

Recipe Notes

Skladištenje: Ovaj kolač će se držati na sobnoj temperaturi, lagano pokriven ili šareno s plastičnom folijom ili aluminijskom folijom, do 3 dana. Nemojte hladnjak, jer će kolač postati prilično ustajao.