Recept: Miso doručak zobena kaša

Dok su smeđi šećer i cimet dobro i dobro, ponekad vaše zobeno brašno moli za nešto malo drugačije. Ona traži uklanjanje svojih šećernih stereotipa kako bi igrala ukusnu karticu.

Srećom zob stvarno su prazan platno, pa to čine iznimno dobro, kao što ova slana, umami bogata miso doručak zdjelica dokazuje.

(Slika: Jerrelle Guy)

Slučaj za zobeno brašno

Ako nikad prije niste kušali zobene zobene pahuljice, ovo je vaša šansa. Naravno, ništa nije u redu s uobičajenim slatkim preljevom, ali zob su toliko prilagodljive da im to čini lošu uslugu ako ih strogo ograničite na ono što se očekuje.

Ovdje se zelene čađe zgušnjava u mješovitoj pileći juhu umjesto vode, tako da se bogat okus umami upija u svaku rupu. Završite svaku zdjelicu s prženim jaješcem (kuhani po vašem ukusu, ali mogu li predložiti cvjetni žumanjak?) Kako bi poboljšao njegovu trajnu snagu i prskanje sječenih školjaka za mrvicu i boju.

Miso doručak zobena kaša

Poslužuje 4 do 6

 • 4 šalice

  (32 unci) niskog natrij pilećeg juha

 • 1/4 kupa

  crveno ili bijelo misho tijesto

 • 1 kupa

  zob

 • 4 do 6

  velika jaja, pržena

 • 4

  škampi, bijeli i zeleni dijelovi, tanko rezani

Dovedite juhu na kuhanje preko visoke topline u srednjoj tavi.

Stavite miso pasta u malu zdjelu. Nakon što je juha kuhana, sipati 1 šalicu vruće juhe u zdjelu i umutajte dok glatka i potpuno u kombinaciji.

U međuvremenu, dodajte zobi u lonac i vratite ga kuhati. Smanjite toplinu na nisku razinu, tako da su zobi na laganoj vatri. Dodajte mous broth i umotajte dok je potpuno inkorporirana. Kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajte i izvucite dno posude, sve dok zobena tijela ne budu vrlo nježna i zobena kaša je kremantna koliko god vam se sviđa, 20 do 30 minuta. Nemojte dopustiti da juha kuhati nakon što je miso dodan.

Poslužite odmah u zdjelama na vrhu s prženim jaje i škampima.

Recipe Notes

Skladištenje: Zob, bez jajeta i škampi, može se čuvati u hermetični spremnik u hladnjaku do 1 tjedna. Zob je zgušnjavao u hladnjaku; umiješati malo vode ili pileća juha u njih kad se ponovno zagrijavanje popustiti i ukrasi neposredno prije posluživanja.

  Kako pržiti svoje zrna kave Cookbook Review + Recept iz Can It, boca, dim ga Karen Solomon