Recept: Meksički čokoladni vjenčani kolačići

Bilo da poznajete i ove male šećerne prašine kolačiće prašine kao ruski čajni kolači ili talijanski kolači za vjenčanja, ovi mamci, kolačići s mrvicama su dobrodošli dodatak svakoj ploči kolačića – pogotovo jer se mogu naprijed i zamrznuti. Možete upotrijebiti gotovo bilo koju orah koju biste htjeli, a ova inačica dodaje kakaov prah i kajeni papar za okus koji podsjeća na šalicu pikantne vruće čokolade.

(Slika: Maria Siriano)

Naprijed i zamrzavanje

Volim kako meksički vjenčani kolačići imaju nagovještaj nježnosti prema njima, pogotovo kada mnogi kolačići za odmor više odlaze na slatku stranu. Ovi kolačići lako se napuštaju i zamrzavaju: Jednostavno oblikujte tijesto u male kuglice, zamrznite ih i ispeći kad vam treba. Nakon završnog prašenja šećera u prahu, spremni su baciti na ploču ili pakiranje kolačića kao dar za hranu.

Nauči kako: Kako napraviti ukusni meksički vjenčani kolačići

Naš recept koristi pecans, koji su standardni za vjenčanje kolačiće, ali slobodno zamijeniti u drugim orasima ili koristiti kombinaciju – bademi, pistacije, pinovi, oraščići ili orasi djeluju jednako dobro. Ključ s maticama, međutim, prvo ih je pržiti tako da dodaju puno dubokih, bogatih okusa na ove jednostavne kolačiće.


Meksički čokoladni vjenčani kolačići

Izrađuje oko 36 kolačića (1 1/2 inča)

 • 1 2/3 šalice

  svestrano brašno

 • 1 kupa

  pecan polovice (oko 3 3/4 unce), pržene i sitno sjeckane

 • 1/3 kupa

  nezaselen prirodni kakao prah

 • 3/4 čajna žličica

  mljeveno cimet

 • 1/4 čajna žličica

  finu sol

 • 1/8 do 1/4 čajna žličica

  zemlja cayenne

 • 2 štapići

  (8 unci) slanog maslaca, na sobnoj temperaturi

 • 1 1/2 šalice

  šećer u prahu, podijeljen

 • 1 čajna žličica

  ekstrakt vanilije

Pomiješajte brašno, pecans, kakao u prahu, cimet, sol i cayenne zajedno u posudu za medije; Staviti na stranu.

Stavite maslac i 1/2 šalice šećera u prahu u zdjelu mješalice na stalku opremljenom s pričvršćenom lopaticom. (Alternativno, koristite električnu mješalicu za ruku i veliku zdjelu.) Pobijedite na srednjoj velikoj brzini dok ne postanu lagane i pahuljaste, oko 3 minute. Beat u vanilije. Zaustavite mješalicu i ostruite se lopaticom i stranama zdjelice.

Vratite mješalicu na malu brzinu i postupno dodajte smjesu brašna sve dok ne sjedite. Premjestite tijesto na komad od plastične folije, oblik u debeli tanjur od 1 inča i potpuno se omotajte u plastiku. Rashladite do čvrste, ali dovoljno meke da bi se kavili, 45 minuta do 1 sat.

U međuvremenu, uredite 2 police za podjelu pećnice u trećine i zagrijte do 350 ° F. Listovi 2 za pečenje s pergamentnim papirom. Postavite preostala šalica šećera u prahu u pita pločicu ili veliku, plitku posudu.

Oblikujte tijesto u kuglice od 1 žlice i stavite na ploče za pečenje, razmakavajući ih od najmanje 1 1/4 inča (stavite ih na 2 ploče za pečenje, ne širite se puno).

Pecite 8 minuta. Zakrenite ploče za pečenje između stalaka i sprijeda prema natrag. Pecite dok vrhovi kolačića ne budu postavljeni, još 7 do 8 minuta.

Stavite ploče za pečenje na žičane police i pustite kolačiće da se ohlade na plahtama 10 minuta. Dok je još toplo, nježno obrišite svaki kekse u šećeru u prahu i stavite na stalak. Pustite da se ohladi potpuno, još oko 15 minuta, zatim ponovno nanesite u šećer u prahu.

Recipe Notes

Zamjene zamorca: Možete zamijeniti jednaku masu (ne volumen) badema, oraha, orašastih plodova, pinova ili pistacija za pecane ili upotrijebite bilo koju kombinaciju tih orasi.

Naprijed: Tijesto se može napraviti, oblikovano u kuglice, i smrznuto izravno na lim za pečenje. Skladištiti zamrznute kuglice kolačića u zamrzivačima ili zatvorenim spremnikom do 2 mjeseca. Pecite zamrznutu, dodavajte 1 do 2 minute do pečenja, i nastavite s premazom šećera u prahu. Također možete zamrznuti potpuno pečene kolačiće bez šećera u prahu; potpuno odmrznite prije premazivanja u šećeru u prahu.

Skladištenje: Kolačići se mogu pohraniti u hermetični spremnik na sobnoj temperaturi do 3 dana.