Recept: Med pečeni maslac s maslinama

(Slika: Izy Hossack)

Već znamo da moćni slanutak može biti svestran leguminoz, pretvarajući se u sve, od kremastog humusa do hrskavih kuglica inspiriranih Cheetosom, ali uspijeva nas iznenaditi još jednim trikom rukavca. U ovom slučaju, to je malo slatko i ukusno širenje, prepuno proteina i vlakana.

Iako može zvučati neobično širenje slatkog maslaca od slanutka na kruh, bit ćete zadovoljni nakon što ga probate.

Izradite maslac od slanutak

Obično pri izradi maslaca oraha matice se pržuju, a zatim se prerađuju u fini prah. Kako se prah obrađuje, ulja iz matica se oslobađaju, pretvarajući je u glatku tijesto. Uz slanutak, međutim, oni sadrže a mnogo manje masti i stoga se ne pretvaraju u glatku, kremastu tijesto. U ovom receptu slanutak se također peče za dodatnu dubinu, ali to također znači da su čak i suši. Jednom se pomiješaju pretvore u prah i ostaju takvi sve dok se ne dodaju masti.

U standardnom humusu obično se dodaje tahini i / ili maslinovo ulje za to glatko bogatstvo. Ovdje sam ugradio ghee za kremasti slatkoću i sposobnost postavljanja jednom rashlađenom.

Prženje slanutka maskira “okrugli” okus koji biste se inače bojali, ustrajati. Čašica od cimeta, prstohvat soli i šljuka meda okrugli su okuse. Ono što ste ostavili je slatka slana alternativa vašem standardnom masliniku za jazz up doručak vrijeme.

(Slika: Izy Hossack)

Med pečeni maslac s maslinama

Čini 1 šalicu

 • 1

  (15-unca) mogu jaguljice graha

 • 1 žlica

  biljno ulje

 • 1 1/2 žlice

  curenje meda

 • 1/2 čajna žličica

  mljeveno cimet

 • 1/4 čajna žličica

  košer soli

 • 4 do 8 žlice

  rastopljeni ghee, podijeljen

Rasporedite stalak u sredini pećnice i zagrijte na 350 ° F.

Ocijedite, ali nemojte isprati slanutak. Prebacite ih na obodni lim za pečenje. Rizli se s uljem i protresite tanjur kako bi lagano obložili slanutak.

Pecite 20 minuta, treseći lim za pečenje na pola puta. Neka se hladno na limu za pečenje 10 minuta.

Premjestite slanutak na visokokvalitetnu mješalicu (kao što je Vitamix). Pomiješajte, zaustavljajući se kako biste se strugali na stranicama posude za miješalicu dok ne dobijete fini prah. Dodajte med, cimet, sol i 4 žlice otopljene ghee. Pomiješajte se sve dok se ne pomiješate. Okusite ga – ako vam je draže širenje koje je sušilo ovako, onda ste dobro ići. Ako želite širiti krak, nastavite miješati u dodatnoj ghee 1 žlica u isto vrijeme dok ne dobijete pravu konzistenciju (volio sam ga s punim 8 žlica).

Recipe Notes

Veganska mogućnost: Da biste “vegancirali” ovaj recept, koristite javorov sirup umjesto meda i ekstra djevičanskog maslinovog ulja umjesto ghee.

Skladištenje: Čuvajte u hermetični spremnik u hladnjaku do 5 dana.