Recept: maslac od jagode

(Slika: Joe Lingeman)

Kad su jagode u sezoni, teško je udahnuti kartone koje donosite kući odmah prije nego što razmislite što ćete učiniti s njima. Međutim, ohrabrujem vas da stavite malo na stranu kako bi ovaj maslac bogat sa svim onim voćnim okusom, pojačanim medom i narančastom žestinom, te samo prosio da se slathered na tost ili keksa i rastopiti sve preko palačinke i vafli.

Kada se rekrei i napravi sezona, okus ovog maslaca bit će dobrodošlica podsjetnik koliko je to slatko.

Maslac od jagode: Pogledajte video

Slatki maslac za jagode za sada i kasnije

Ovaj spoj maslac je samo još jedan prekrasan način da povećate unos jagoda dok su u najboljem redu. Odrezane bobice su uklopljene u omekšani maslac, zajedno s medom i narančastom žestinom, kako bi napravili slatki maslac koji želi biti dio vaše jutarnje rutine ovog doba godine. Proširite je na toplim kekse, sanjari, kukuruzni kruh, ili jednostavno samo dobro tost. Ili ostavite pat na lijepu, gustu odbora ili hrpu palačinke i pustite da se rastopi dok uložite.

Iako je lako jede svoj put kroz ovaj maslac brzo, preporučujem vam da spasite dio svoje serije za kasnije – zamotajte je čvrsto i stavite je u zamrzivač, a vi ćete biti nagrađeni ovom ranog ljeta slatkoće mjeseci niz cestu.

Maslac od jagode

Smanjuje 2 šalice

 • 2 štapići

  (8 unci) bezalkulog maslaca, izrezati u kocke od 1 inča, na sobnoj temperaturi

 • 1/4 kupa

  med

 • 1/4 čajna žličica

  svježe ribani narančasti zest

 • 1/4 čajna žličica

  košer soli

 • 1/2 kupa

  trulene i kockice svježe jagode

Kombinirajte maslac, med, narančasto zest i sol u hranjivom procesoru opremljenom s oštricom. Procesi se oko 20 sekundi, češući do polovice strane bočice zdjelice sve dok smjesa nije lagana, pahuljasta i dobro kombinirana. Dodajte jagode i proces dok se ne raspadnu i dobro su ugrađeni u maslac, ali su ipak malo zrnasto, 10 do 15 sekundi, nastavljajući strugati dolje po zdjelici po potrebi čak i za miješanje.

Maslac od jagode može se odmah upotrijebiti ili staviti u hladnjak nekoliko sati da se najprije uskoči.

Recipe Notes

Skladištenje: Pohranite ostatak maslaca u hladnjak u pokrivenoj posudi ili ramekinu, ili stavite na papirnatu foliju ili pergament papir i stavite u trup. Kada se čuva u hladnjaku, maslac je najbolji kada se pojede u roku od 1 tjedna; Također se može pohraniti u zamrzivač do 3 mjeseca.