Recept: Lemon Sorbet

(Slika: Sara Kate Gillingham)

To može zvučati krupno, ali još moram naći sorbet limuna iz trgovine čiji mi se okus ne podsjeća na tekućinu za čišćenje. Srećom, limunski sorbit je lagan desert koji se proizvodi kod kuće, i to je tako vrijedno. Ne trebate čak i proizvođača sladoleda da biste dobili dobre rezultate.

Kao što znamo iz neke činjenice o sladoledi, sorbet sadrži više šećera od sladoleda, ali ima manje masti. Također je ne-mliječni i obično je okusom voća. Budući da ne morate pripremiti bazu za kremu kao dio procesa, stvaranje sorbet je nevjerojatno lako. Osnovna formula je voda + šećer + okus = sorbet.

Sorbet limuna je klasičan, pa idemo s tobom, a onda se dvaput pas usuđuješ napraviti vlastite recepte s ovom osnovnom formulom.


Limunski sorbit

Napravlja 2 pints, ili oko 5 šalice

 • 1 3/4 šalice

  voda

 • 2 šalice

  šećer

 • 2 šalice

  svježe stisnutu limunovom soku

 • 1 do 2 žlice

  svježe ribani limun zest

U malom loncu za kuhanje preko srednje topline, kombinirajte vodu i šećer i kuhajte dok se šećer ne otopi, oko 1 minute. Ukloniti iz topline i pustiti da se ohladi. Umiješajte u limunovom soku i limunu, a zatim ulijte u zdjelu sladoleda. Potisnite prema uputama proizvođača. Kada je sorbet zamrznut u kristalima leda (i dalje će izgledati prilično mekano), prebacite u spremnik za pohranu, dobro pokrijte i zamrzite dok ne budete spremni služiti. Sorbet će se zgusnuti u zamrzivaču.

Recipe Notes

Sorbet bez sladoleda: Ako nemate proizvođača sladoleda, možete prenijeti smjesu na metalnu posudu za pečenje od 9×13. Zamrzni do čvrsto (oko 2 do 3 sata), miješajući s vilicom svakih pola sata.