Recept: Krvavi Orange Mimosa Cocktail

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Tradicionalna mimoza je unca ili dva (ovisno o tome tko ulijeva!) Svježe stisnutog soka od naranče na vrhu hladne Brut Champagne. Danas zamjenjujemo one narančaste naranče s sjajnim sokom iz krvi naranče. To čini upadljiv i ukusan bacač piće poslužiti na brunch ovaj vikend sljedeći. I, kao što znamo, ništa ne znači brunch bolje od prekrasnog koktela.

Crvene naranče, izvorno iz Sicilije, slatko su poput naranče, ali imaju i goru ravnotežu i prekrasnu crvenu pulpu. Ako ih možete pronaći na vašem tržištu, poželjno je svježe iscijediti, ali možete zamijeniti i flaširanu sok od krvi. Budite pažljivi, budući da je sok od krvavog naranče drugačiji od krvavog narančastog sode. Krvna narančasta soda je gazirana i može sadržavati dodatne zaslađivače.

A budući da krvne naranče nisu baš luksuz, mislila sam da ću ih uravnotežiti koristeći ekonomičniji ali jednako ukusni mjehurići iz Italije (Prosecco!) Ili Španjolske (Cava!). Nemojte prskati na nešto previše skupo; skroman suhi sparkler će učiniti sasvim u redu.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Ja sam purista kada je u pitanju ovaj bocni koktel. Ne sviđa mi se dodatni šećer ili slatki likeri, ali to je moja osobna želja. Ako vam se sviđa slatkoća napitka s narančinim sokom, možda ćete htjeti dodati malo šećera u ovo piće – ali doista mislim malo. Žlica šećera bi trebala napraviti trik kako bi se uklonila od gorčine.

Napredne savjete

Kao iskusan zabavljač, volim raditi što prije prije dolaska gostiju. U tom slučaju iscijedite naranče ispred vremena i postavite sve naočale, ali pričekajte da otvorite boce pjenušavih dok gosti ne dođu. Svaki put kad poslužite šampanjac vina želite ih uliti što bliže služiti što je više moguće kako bi sačuvali sve pop i fizz.

Otvoreno šampanjac kao profesionalac: Kako otvoriti bocu šampanjca

Kada gosti dođu, pop pluta, i dodati cijelu bocu u vrč. Sve što treba učiniti je postaviti bacač na stol i pustiti svoje goste da pomognu sami.

Testerove bilješke

Što tamo treba testirati, kada je u pitanju mimoza? Priznajem da je ova misija za testiranje bila nešto od pomicanja, ali mogu se prijaviti i iskreno reći da je to vrlo dobra mimoza. Nikad nisam mislio koristiti krvne naranče u mimozi, ali to je vrijedno razočaranje. Njihov okus je malo tamniji, manje kiseli, gotovo ukusan, a za mene je to bilo tako ugodno piće.

Također preporučujem verziju sangrije s dodanim narančastim likerom; Pokušao sam i ovo i čini savršeno ukusan (i lagan) koktel za bilo koje doba dana. – Vjera, Veljača 2015

(Slika vjerovanja: Faith Durand)


Krvavi Orange Mimosa Cocktail

Poslužuje 8

  • 10 do 12

    krvne naranče, soka i napete, ili 2 1/2 šalice soka od krvi naranče

  • 1

    (750 ml) bocu suho pjenušavo vino, kao što je Prosecco ili Cava, ohlađeno

  • 8 do 10

    komadiće krvele naranče, uklonjene s povrtnim ljuštura i uvijene, za ukras

Ulijte krvavi narančin sok u veliki bacač i držite ohlađen dok ne budete spremni za posluživanje. Neposredno prije posluživanja, ulijte u ohlađenu pjenušavu vinu i promiješajte. Poslužite odmah u čašama coupea ili šampanjskim flauta s krvavim narančastim zavojima za ukras.

Recipe Notes

Alternative krvave naranče: Ako ne možete naći krvne naranče na sok, možete kupiti organski sok od naranče i ukrasiti pomoću zavoja od redovitih naranče, mandarina ili clementina.

Uključite Mimoza u Sangriju: Možete dodati 1/3 šalice narančastog likera ili 1/2 šalice naranče ili naranče s okusom naranče, kako bi se olakšalo ovo piće iz bruja od ručka (i šire).