Recept: kremasti tikvica Fettuccine

(Slika: Kimberley Hasselbrink)

Svatko bi trebao naučiti napraviti fettuccine Alfredo kod kuće. Izuzetno je jednostavno i šokantno bolje od onoga što ste vjerojatno u prosječnom restoranu. Ova verzija dodaje tikvice u mješavinu i smanjuje maslac i vrhnje, čineći lakši, zanimljiviji okus.

Delicious kao fettuccine Alfredo, nakon prvih nekoliko ugriza, dobiva malo dosadno, jer je to samo bogatstvo, sol i vrhnje. Uz tikvice pozvane na zabavu, dobivate tang, uz dodatnu teksturu. Čile pahuljice također ne boli.

(Slika: Kimberley Hasselbrink)

Oh, i jesam li spomenuo da se ovo zbiva za oko 20 minuta? Samo presavite povrće dok čekate da prokuha voda od tjestenine. To će vam se svidjeti, obećavam.

→ Trošak obroka: Ukupno 3,60 USD ili 1,80 USD po osobi

→ Pogledajte više izvrsnih recepata u ovom planu obroka!

Tjedan proračunskih ljetnih obroka od Leanne Brown

Testerove bilješke

Tko se može oduprijeti sirisnom, kremastom Alfredo umaku? Ova ljetna inačica dodaje tikvice, težu dozu peckanja na čile ako vam se sviđa začin, a neki limun kako bi se sve to ukrasilo. Brzo se dolazi – u vrijeme koje je potrebno za kuhanje fettuccine, povrće se može skuhati i kremasti umak staviti zajedno. To je utješna jela od tjestenine koja se može napraviti na užurbanom tjednu noći.

Christine, kolovoz 2015


Kremasti tikvica Fettuccine

Poslužuje 3 (ili 2 vrlo gladna osoba)

 • Sol, za okus

 • 8 unci

  Fettuccine

 • 4 žlice

  maslac

 • 4 klinčić

  češnjak, sitno sjeckani

 • 1/4 do 1/2 čajna žličica

  chile pahuljice, na okus

 • 2

  mala tikvica, fino ukiseljena

 • Zest 1 limuna

 • 1/4 kupa

  teški krem

 • 1/2 kupa

  ribani Romano ili parmezanski sir

 • Pepper, na okus

 • Posipanje fino usitnjenog svježeg bosiljka, neobavezan

Dovedite lonac vode do kuhanja zbog visoke topline. Soli vodu liberalno. Ovako tjestenina dobiva okus, stoga nemojte biti sramežljivi! Većina soli neće završiti u tjestenini.

Kuhajte tjesteninu prema uputama pakiranja. Izlučivam tjesteninu neposredno prije nego što je gotov, tako da ne postane gusta kad ga dodam u posudu za povrće, gdje se malo kuha.

U međuvremenu, rastopite 1 žlicu maslaca u tavi iznad srednje topline. Dodajte pahuljice od češnjaka i chilija. Pustite ih da vriju 30 sekundi na minutu, a zatim dodajte tikvice. Umiješajte povrće na kaput. Kuhajte, povremeno miješajući, dok se neka voda ne kuha i veggies su nježne, 5 do 7 minuta; mlada ljetna tikvica ne treba mnogo kuhanja. Dodajte limunove smokve i promiješajte.

Ocijedite fettuccine i dodajte ga u tavu zajedno s preostalim 3 žlice maslaca, vrhnja i većim dijelom sira. Bacite fettuccine oko tavi i dodajte sol i puno svježe mljevenog papra na okus. Vrh s malo više sira i prskanje bosiljka, ako koristite i poslužite odmah.

Recipe Notes

Ponovno izdanje s dopuštenjem Dobro i jeftino: jesti dobro na $ 4 / day autorica Leanne Brown, autorsko pravo (c) 2015. Objavljeno od tvrtke Workman Publishing Company.

(Slika: Leanne Brown)

Pronađite knjigu Leanne:

Dobro i jeftino: jesti dobro na $ 4 / day Leanne Brown