Recept: Krajnja ljeto šljiva rajčice

Uz tipičnu povratnu školu i pada u zrak, za mene rujan je uvijek bio vrijeme za jesti što više šljiva talijanske šljive. Moja je majka to učinila: kraj ljetnog zahtjeva kao što su zadaća i klavirska praksa da dođu, škroba šljive trebaju se jesti u velikim količinama, poput slatke kapljice koja završava svima zabavi i slobodi koju sam ostavio.

Moj najdraži način jesti ove posebne plodove peče se jednostavno u kolač. Recept je prilagođen od moje mame koja je svake godine napravila neku verziju ove torte sve dok se mogu sjetiti. Dodao sam malo dodatnog začina i uklonio dodano brašno, ostavljajući neravniju, više divlji dio koji ponekad zahtijeva žlicu. Također, kao i većina mojih slastica, ovo nije super slatko, pa ako ne volite kljunu pilećeg šljiva, povećajte šećer za 1/4 šalice ili tako.

Prilagodite se i promijenite kako mogu, ona se zaista uvijek vraća majci i osjećaju za ovu pita koja nikada neće, nikad se promijeniti. Dobro došli u rujan. Zašto ne označiti s pita.


Krajnja ljeto odrezati šljiva Pita

Izrađuje 1 (10-inč) pita

 • 1

  pripremljena pita

 • 20 do 30

  Šljiva talijanske šljive (oko 2 kilograma)

 • 1/2 kupa

  šećer

 • 1/2 kupa

  nebijeljena svestrana brašna

 • 1 čajna žličica

  mljeveno cimet

 • 1/2 čajna žličica

  zemlja kardamom

 • 1/4 čajna žličica

  sol

 • 2 žlice

  hladnog, neslanog maslaca, tanak

Zagrijte pećnicu na 425 ° F.

Izvucite koru i stavite ga u tanjur od 10 inča. Dodajte sve cvjetove na usnicu i stavite ih u hladnjak da se ohladite.

Slice šljive na pola i odbacite jame.

Pomiješajte suhe sastojke zajedno u maloj zdjeli. Prosijite tijesto s vilicom u nekoliko točaka uz dno. Posipajte ¼ šalice suhih sastojaka ravnomjerno preko dna kora. Slojevite šljive u krug, obložite koru što je moguće ravnomjernije. Prepustite preostale suhe sastojke preko vrha šljiva. Pažljivo dodirnite pita pločicu na pultu kako biste smjestili smjesu brašna između šljiva. Stavite vrh šljiva s maslacem.

Pecite 10 minuta. Donju toplinu do 350 ° F i peći još 30-40 minuta, dok plod mjehurića i kore je svijetlo zlatno smeđa. Ako, u bilo kojem trenutku, kora počinje smeđe previše duboko, štiti ga s prstenom folije.

Poslužite s toplom mješavinom šlagom, crème fraîche ili šlagom od sladoleda. Ili poslužite hladne ostatke za doručak.

(Slike: Sara Kate Gillingham-Ryan)