Recept: Kolačići od tamnih čokoladnih pahuljica

(Slika: Sara Kate Gillingham)

Prije pet godina, domaćini smo naših 10 djelatnika s punim radnim vremenom za vikend povlačenje u zemlji, a ja sam bio zadužen za kuhanje. Bili smo gladni radnici pčela, protežući naše mozak cijeli dan, dekodirajući tajne dizajna web mjesta, analize prometa i zadovoljstva čitatelja. Pokušao sam kao da sam gurnuo zdrave zalogaje na svoje suradnike, to je bila ploča tamnih čokolada kolačiće od oraha koje je osvojio za najbolji snack.

Kopajući se natrag u arhiv, našao sam post o ovim kolačićima s nekim slomljenim kodom i jednom od najgorih fotografijama hrane koju sam ikad napravio. Tako sam ovaj tjedan odlučio uskrsnuti komad za vas, jer pet godina kasnije, to su i dalje jedan od mojih omiljenih laganih obroka čaja.

Želim vam dojmiti kakva je razlika u tome što koristite kvalitetni kakao, čokoladni čips ili komadići s malo gorčine i svježe orahe u ovom receptu. Kakvoća i svježina sastojaka uvijek čine razliku, ali u ovom slučaju, s takvim intenzivnim okusima, to je još više. Uvijek davati orasima njuškanje prije no što ih upotrijebite; mogu brzo rancuti ako se ne pohranjuju ispravno, čak iu trgovini.

(Slika: Sara Kate Gillingham)

Sitna posipana sol na vrhu kolačića prije nego što peče je krunski dragulj, pop okusa koji sve to povezuje. Osim toga, ovih dana ne jedete sol na sve vaše deserte?


Kolačići od tamnih čokoladnih olovaka

Čini 2 desetke kolačića

 • 1 1/3 šalice

  nebijeljena svestrana brašna

 • 2/3 kupa

  nezaslađen kakaov prah

 • 3/4 čajna žličica

  soda bikarbona

 • 1/2 čajna žličica

  sol

 • 12 žlice

  (1 1/2 štapića) bez slanog maslaca, omekšati na sobnu temperaturu

 • 1 1/4 šalice

  pakiran svijetlosmeđi šećer

 • 1/2 čajna žličica

  ekstrakt vanilije

 • 2

  velika jaja

 • 4 unci

  dobre kvalitete bistra ili poluslatka čokoladna zalogaja ili sjeckani čokoladni komadi

 • 3/4 kupa

  grubo sjeckani orasi

 • Prljava morska sol, kao što je Maldon

Zagrijte pećnicu na 375 ° F s policama u sredini pećnice. Stavite kolačić s komadom pergamenta ili posudu za pečenje.

Prosijite brašno, prah kakao, soda za pečenje i sol u zdjelu za miješanje.

U mješalici stoje ili ručni električni mikser na srednjoj brzini (ili ručno) tukli zajedno maslac, smeđi šećer i vaniliju dok ne budu sofi i uniformi u boji. Dodajte jaja jednu po jednu, premlaćivajući sve dok ne sjedinete. Smanjite brzinu na nisku razinu i dodajte suhu smjesu, miješajući sve dok ne sjedite. Dodajte komadiće od čokolade i oraha i pomiješajte ih da se kombiniraju.

Ispustite žličice tijesta na lim za pečenje, ostavljajući barem 2 inča prostora između njih. Pospite čašicom soli po vrhu svakog kolačića.

Pecite dok ne napunite, ali još uvijek mekan i blago sjajan u sredini, oko 12 minuta. Prenesite kolačiće u hlađenje. Poslužite toplo ili pohranite na sobnoj temperaturi do 3 dana u hermetičanoj posudi.

Recipe Notes

Ovaj je recept izvorno objavljen u svibnju 2009. godine.