Recept: kolač od limete

(Slika: Joe Lingeman)

U travnju, moj tata i ja krenuli smo na putovanje kroz Florida Keys. Ono što je započelo kao dobar stari način vožnje od Key Larga do Key Westa pretvorio se u potragu za pronalaženjem najboljeg dijela ključne lime pite.

Sjedili smo puno ključnih lime pita. Jeli smo ga kao pita i na štapićima. Pokušali smo ga u staklenke i prekrili sirupom. Pokušali smo ga s meringama i bez. Jeli smo ga izvana i iznutra. Čak smo pokušali i bez glutena. Svaki smo ga kuhali i na koji način, a svaki je imao svoj poseban okus i teksturu, bilo je onaj koji je ukrao naše srce.

The Best Key Lime Pie u Florida Keysu

Konačno zaustavljanje na našoj ključnoj potrazi za lime pite bila je Kermitova, za koju se kaže da je sveti gral ključne lime pite. Probali smo borovnicu, jagodu, bez glutena, belgijski umočeni čokoladni i, naravno, dobri starinski tradicionalni posluženi uz čašu domaće šlagom. Ovdje nema meringa!

Ovdje je recept za njihovu klasičnu ključnu lime pita. Pokušajte i javite nam što mislite. Slažete se da je to najbolje?

(Slika: Joe Lingeman)

Ključna Lime Pie

Poslužuje 8 do 10


2 (14 unca) limenke zaslađeno kondenzirano mlijeko


6 velikih žumanjaka


1/2 šalice Kermit’s Key Lime Juice

1 (9 inča), pripremljena kore graham crackera
Šlag, za posluživanje

Rasporedite stalak u sredini pećnice i zagrijte do 300 ° F.

Stavite zaslađeno kondenzirano mlijeko i jaja u veliku zdjelu i tuku se električnom mješalicom za ruke na srednjoj brzini dok ne postane glatka. Dodajte ključni sok od limete i pomiješajte dok ne postane glatka. Ulijte u koru.

Pecite 15 minuta. Neka se ohladi 15 minuta prije hladenja sve dok se ne ohladi. Poslužite ledeno hladnim svježim šlagom.

Recipe Notes

  • Skladištenje: Preostala pita može se zamotati i pohraniti u hladnjak do 4 dana.